Dogodek

November Gourmet Finale

Vrhunec novembrskega dogajanja v prestolnici bo dogodek November Gourmet Finale, ki se bo odvil v Mestu Oblikovanja. Preživeli ga bomo v družbi najboljših ljubljanskih chefov, poznavalcev s področja gastronomije in kulinaričnih navdušencev. Zaključni večer obeta obilo okusnih doživetij v sproščenem vzdušju, v okviru dogodka pa bomo tradicionalno med tremi finalisti tekmovanja izbrali tudi zmagovalca natečaja Nov okus Ljubljane.

November Gourmet Finale

Dodatne informacije

VSTOPNINE NI!

MMM
PROGRAM

16:00 - After work aperitivo
Po službah se s prijatelji dobimo na aperitivu, pozdravu jeseni, uvodu v vikend - kakorkoli poimenujete super fino popoldansko druženje.

18:00 - Čas za kavo 
Za baristo Aleša Gorenca bi lahko rekli, da je ljubitelj dobrih okusov, potovanj ter gastronomskih užitkov, vendar je njegova prava strast kava. Ta črna tekočina, ki vsak dan zbudi in spremlja nešteto ljudi po svetu, je zanj postala življenjski izziv in ji je posvetil svojo poklicno pot. Pravijo, da kar počneš s srcem in strastjo, se vidi že na daleč in pri mlademu baristi Alešu ne morete zgrešiti, da je veščinam priprave kave popolnoma posvečen. Za nas bo na finalnem dogodku November Gourmet pripravljal Espresso Martini.

19:00 - Gault & Millau Ljubljana / Ljubljanska kakovost
Po izboru Gault & Millau Ljubljana bodo najboljši izmed najboljših, ki skrbijo za turistično ponudbo naše prestolnice, bodo prejeli posebna priznanja. Ta del programa bo odprt samo za povabljene goste.

20:30 - Nov okus Ljubljane 2019
Trije finalisti natečaja Nov okus Ljubljane se bodo pomerili v kuhanju v živjo, zmagovalca pa bo izbrala strokovna komisija. Pokroviltelj natečaja je Mercator, ki končnemu zmagovalcu podarja nakupovanje v prenovljeni trgovini Maxi Gourmet Market v družbi chefa Petra Kovača (Restavracija Maxim) v vrednosti 200 Eur.

-------------

Prigrizki:
Po prizorišču dogodka se boom lahko sprehodili med kulinaričnimi postajami, na katerih bo za fine in kreative prigrizke poskrbela ekipa Supercatering. Poskusili bomo lahko:

  • Tromostovje: Tris tatarcev
  • Zmajev jezik: Pogača z govejim jezikom, ribano nadzemno kolerabo, bučnimi semeni, gorčičnim namazom in mladim sirom
  • Pozdrav iz Tivolija: Pečena polenta z gobicami ALI pečena polenta s telečjimi jetrci in čebulno marmelado
  • Deblak na Barju: Gluhi cmoki z domačim piščancem in ragujem gomoljnic
  • Ljubljanska branjevka: Razstavljena potica (drobljenec, orehi, rozine, vanilijeva krema, sladoled potica, čips potice)


Džin, tonik, koktejli:

Za osvežilno ponudbo slovenskih džinov in napitkov z džinom bo ves čas dogajanja skrbela ekipa ljubljanskega festivala džina Brina. Poskusili boste lahko:

  • Brina koktejl
  • Tom Collins
  • Džin tonik