Leto 2020 je polno preprek, za vas pa vsaj v enem pogledu gotovo najboljše doslej – prejeli ste svojo prvo Michelinovo zvezdico! Kakšni so bili občutki takoj za tem, ko ste izvedeli novico, in kakšni so občutki sedaj, po treh mesecih? Kako je prestižna nagrada vplivala na vsakodnevno delo v Ateljeju?
Občutki so bili izjemni. Iskreno povedano, zvezdice nismo pričakovali, a smo si je zelo želeli. Zaradi trimesečnega zaprtja so bile naše misli usmerjene predvsem v nadaljnji obstoj restavracije in skrb za zaposlene. Ob novici sem bil kar šokiran, ampak na dober način. Michelinove zvezdice so kot oskarji za kuharje in restavracije, prepričan pa sem, da smo si jo zaslužili. Občutek, ko najavijo tvojo restavracijo in ko izveš, da si prejel zvezdico, je neverjeten. Neprecenljiv.
Kako ste se v restavraciji spopadli z obdobjem karantene ter meseci, ki so mu sledili? Je dejstvo, da ste dobitnik Michelinove zvezdice, olajšalo preživetje v teh mesecih?
Prejetje zvezdice je precej pripomoglo k preživetju po karanteni. Zaradi pesimističnih napovedi in zapiranja mej ter strahu pred potovanji smo bili negotovi glede naše prihodnosti, saj so restavracije v Ljubljani močno odvisne od tujih gostov. Na žalost nismo dovolj blizu meje, da bi se lahko zanašali na goste iz katerekoli od sosednjih držav. Ponudbo smo že začeli prilagajati lokalnim gostom, ko je Michelinova zvezdica skoraj čez noč prinesla mnoge rezervacije in smo lahko vso sezono zelo dobro delali. Na žalost se je situacija sedaj ponovila in pred nami so spet nepredvidljivi časi.
Pred leti ste Smrekarjev hram preobrazili v Atelje. S kakšno vizijo ste začeli delo v lastni restavraciji? Ste vizija odtlej spremenili, nadgradili, ali ostajate zvesti sprva začrtani poti? Jo je morda spremenila zvezdica?
Vizija na začetku ni bila povsem moja, saj sem se moral precej prilagajati hotelu, ki je bil takrat še lastnik restavracije. S prevzemom restavracije se je nato ta vizija nekako organsko preoblikovala. Še vedno se držimo načel, ki smo si jih zastavili na začetku, in sicer, da je ambient prijeten, sproščen, da se ljudje počutijo dobro in predvsem, da sta hrana ter postrežba na najvišji možni ravni. Ves čas pa se je treba prilagajati trgu, potrebam in željam gostov, zato se tudi naša vizija nenehno razvija. Zvezdica je ni spremenila, kvečjemu utrdila ali potrdila.
S prevzemom restavracije sta s poslovnim partnerjem Matjažem Ivancem začela iskati ravnovesje med delom v kuhinji in strežbo ter poslovno platjo vodenja restavracije. Strogo ločujete ustvarjalno delo od posla ali se ta dva pola v vašem vsakdanu prepletata? Vam je uravnavanje obeh plati kdaj v izziv?
Kreativno plat prevzemam jaz, predvsem v povezavi s kuhinjo in vsaj idejno tudi strežbo. Poslovno plat raje prepuščam Matjažu, čeprav se oba ves čas učiva drug od drugega, saj obeh delov ni mogoče povsem ločiti. Skrb za goste je pač takšen posel, da je treba biti vešč vsega. Ravno zato je to tudi eden najbolj napornih poklicev.
Umetnost ima v vašem delu pomembno vlogo, na kar sugerira tudi ime vaše restavracije. Koliko je po vašem mnenju v kuhanju umetnosti in koliko tehničnega znanja?
To, da smo kuharji umetniki, res pogosto slišim (smeh). Lahko bi rekli, da gre za neke vrste umetnost, saj v človeku vzbudi neke občutke. Mi ustvarjamo doživetja. Doživetja, ki so sicer kratkotrajna, a si jih, kadar nam uspe, gost zapomni za kar nekaj časa. S hrano, okusi, želimo spodbuditi občutke, priklicati spomine – ravno zato kulinarika lahko postane umetnost. Vendar umetnik težko ustvarja brez nekega tehničnega znanja. Če Picasso, Rembrandt, Van Gogh, Basquiat, Pollock ali Kvium ne bi imeli tehničnih veščin, jim verjetno ne bi uspelo ustvariti takšnih umetnin. Slog in pristopi se seveda razlikujejo, a vsak je na svoj način izpopolnil neke tehnike. Enako velja za kuhanje, le da naši končni izdelki nimajo tako dolge življenjske dobe. Vsak poskuša s svojim znanjem ustvariti nekaj lepega, nekaj, kar vzbudi čustva. Tehnično znanje in čut za umetnost gresta tako tudi pri kuhanju z roko v roki.
Katero kombinacijo krožnika in vina z aktualnega Ateljejevega menija bi izpostavili kot svojo trenutno najljubšo umetnino?
Več jih je. Recimo v senu pečeno zelje, ki ga zaokrožimo s senenim maslom in do konca zapečemo na oglju. Dodamo mu še omako iz reducirane sirotke in rjavega masla, pražene pinjole in drobtine suhih jurčkov. Rezultat je popolnoma brezmesna jed, ki pa zaradi teksture in obilice umamija spominja na meso. Postrežemo jo s kozarcem vitovske, letnik 2017, iz kleti Vina Štemberger. Bomba!
In še naša klasika, jed, po kateri smo znani, – glaziran jagnječji priželjc s črnim česnom, zavit v na žaru popečeno ledenko. Dodamo ji še omako iz mešanice začimb in aromatov, poimenovano vadouvan. Jed postrežemo z Šturmovim Akordom. Noro dobro!
Ljubljana je v zadnjih letih predvsem poleti gostila veliko gostov iz tujine, kar se je gotovo poznalo tudi v Ateljeju. Zaradi trenutne situacije v restavraciji gotovo prevladujejo lokalni gostje, kar ponuja zanimivo primerjavo. Katera je najbolj opazna razlika med tujimi in domačimi gosti?
Za Ljubljano velja, da jo obiščejo predvsem gostje, ki pridejo sem le za nekaj dni, obisk pri nas pa posebej načrtujejo. Večinoma so za nas izvedeli že prej in rezervirali obisk, redki so takšni, ki bi si lahko med potovanjem kar spontano privoščili večerjo v restavraciji na višjem nivoju. Verjetno so ravno zato ti gostje zelo spoštljivi in hvaležni. Cenovno smo za njih zelo ugodni in večina se jih tudi vrača vsako leto.
Domači gostje so prej malo redkeje pokazali interes za nas, kar se je po prejetju zvezdice nekoliko spremenilo. Menim, da gre sicer za bolj kratkoročno zanimanje, češ, pa poglejmo zdaj to mišelniko. Verjetno se pri nas še vedno navajamo na kreativno kulinariko in se še nismo povsem sprostili.
Vedno znova poudarjate, da se trudite v svoje krožnike vključiti kar največ lokalnih in sezonskih jedi. Kaj boste kuhali v prihajajočih mesecih? Ste z mislimi že pri zimskih jedilnikih ali še uživate v jesenskem izobilju?
Jesen je moj najljubši letni čas. Res je, da jo pomlad in poletje prekašata z obilico sezonskih sestavin, kar je včasih celo moteče, ker se človek težko odloči, kaj bi pripravil, a jesen preseneti predvsem z bolj kompleksnimi sestavinami. Buče, kostanj, hruške, jabolka, zadnje slive, gobe, zelje … veliko je zemeljskih in slajših okusov, ki so ob hladnejših dneh in večerih zelo prijetni. Glede na mile zime, ki smo jih vajeni v zadnjem času, upam, da bo jesenski repertoar zdržal čim dlje, saj prave zime pri oblikovanju jedilnikov ne prizanašajo in zahtevajo veliko mero kreativnosti. Ravno zato se je treba na res hladne mesece pripraviti že prej – vlaganje, fermentacija, sušenje in podobi postopki nam kasneje pridejo še kako prav.
Slovenska gurmanska scena se v zadnjih letih razvija in uveljavlja hitreje kot kadarkoli prej. Letos smo dobili prvi Michelinov vodnik, slovenski vodnik Gault&Millau je izšel že dvakrat, leta 2021 bo Slovenija Evropska gastronomska regija. Ali tovrstne aktivnosti vplivajo na vas?
V slovenskem gastronomskem prostoru še vedno prevladuje boj za pozornost, izpostavljenost … ne nazadnje je to še vedno posel in se moramo tako tudi obnašati. Vsaka omemba v priznanem vodiču ali sodelovanje na dogodku nam pride prav, da se pokažemo in javnost opozorimo nase. Zato so te aktivnosti več kot dobrodošle. Pomembno pa je, da so vodniki neodvisni in nepristranski, saj bi na tako majhnem področju lahko hitro prišlo do izkoriščanja osebnih interesov in zatiranja napredka novih, mladih in inovativnih restavracij in chefov na račun poznanstev in predhodnih dogovorov. Zato imam sam raje tuje vodnike, kjer se mi zdijo ocene bolj nepristranske in realne, predvsem pa poštene.
Programu November Gourmet se z zanimivo, lokalno navdahnjeno posebno ponudbo pridružujete tudi v Ateljeju. Nam lahko poveste več o tem, kaj pripravljate?
Res je, v duhu trenutne situacije, ki je (milo rečeno) nepredvidljiva, smo zasnovali posebno izkušnjo, s katero smo želeli okuse Ljubljane povezati z njihovim izvorom, torej pridelovalci in dobavitelji, s katerimi v Ateljeju uspešno sodelujemo. Pripravili smo Atelje Gourmet Box, primeren za edine še dovoljene zakuske – tiste domače, v družbi najdražjih. Paket vključuje osem hladnih predjedi, pripravljenih iz lokalnih in sezonskih sestavin, hlebec našega domačega kruha in steklenico vina, ki lepo zaokroži doživetje. Radovedni jedci lahko Atelje Gourmet Box prevzamejo pri nas ali pa naročijo dostavo – vse informacije so seveda dostopne na naših omrežjih.
-----------
Foto: SousChef
Kaj imata skupnega vitrina, zapolnjena z mesom, in igrivi preplet jazza? Morda to, da nas kdaj opomn...
Kot vse kaže, je spomladansko deževje vendarle za nami in mi se že veselimo vseh poznopopoldanski...
Po tem, ko se je po obilnem deževju narava razbrstela in zasijala v najlepših barvah, lahko v prih...
V soboto, 3. junija, se v Ljubljano vrača Brina kot prenovljeni festival koktejlov in miksologije. ...
Turizem Ljubljana je s svojo znamko Gourmet Ljubljana že drugo leto ponosni partner Odprte kuhne, p...
Zdi se, da se z daljšanjem dnevov in dvigom temperatur ne bohoti le ljubljansko zelenje, temveč do...
Vsi smo že kdaj praskali po glavi in se s sodelavci spraševali, kam na malico ali kosilo, ki bo za...
Pa je pomlad prišla – in zdi se, da se z njenimi živopisanimi cvetovi skoraj vsak dan odpirajo k...
Pa je pomlad prišla – in zdi se, da se z njenimi živopisanimi cvetovi skoraj vsak dan odpirajo k...
Pred kratkim se nam je na teh straneh že zapisalo, da Poljane v zadnjem času postajajo "nova Truba...
Na deževen dan, vsakdanji in pust, začela se je povest – tokrat ne toliko ljubezenska po vzoru E...
Tokrat smo za vas pripravili hiter vpogled v življenje in delo Nine in Tomaža Bratovža, bratsko-s...
Mi že z veseljem pričakujemo pomlad, ko se bomo na terasah ljubljanskih obedovalnic nastavljali pr...
Najbolj priljubljena kulinarična tržnica in že tradicionalna ljubljanska znanilka pomladi Odprta ...
Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih obrazov gostinske scene na Krvavc...
Prvi letošnji preizkusi so opravljeni, pobegla marmelada uspešno pobrisana izpod brade in izza rok...
Ljubezen in dobra hrana gresta skupaj, zato nas prav nič ne preseneča, da v času Valentinovega lj...
V Ljubljani se bo letošnjo zimo prvič odvil povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja ...
Tisti, ki se zaradi dnevnih opravkov pogosteje sprehajamo po Čufarjevi, ulici v zadnjih fazah preob...
V prostorih Ateljeja bo spomladi pod novim imenom zaživela sveža kulinarična zgodba....
Morda ste ob branju naslova pomislili, da bo v članku govora o najboljših srednje- in daljnovzhodn...
Bliža se konec še enega kulinarično pestrega obrata Zemlje okoli Sonca in v zadnjih dneh leta se ...
V upanju, da vsaj malo ublažimo stres nakupovanja ter načrtovanja decembrskih družabnih obveznost...
Razcvet butičnih pekarn se je, kot vsi nekoliko drugačni, drznejši trendi, pri nas začel nekolik...
Z večerjo v Monstera Bistroju, kjer smo izvedeli dolgo prikrivano Monsterino skrivnost, se je na za...
Ni žlica tista, ki se upogne, upognemo se mi. Obrusijo se naše misli, ideje, ki smo jih doslej ime...
Končal se je Evropski simpozij hrane, eden izmed najpomembnejših mednarodnih dogodkov, na katerem ...
Letošnji november, najbolj kulinarični mesec Ljubljane, vam ne bo dovolil, da ga preživite doma! ...
Ni dolgo nazaj, ko smo razumevajoče kimali prijateljici, ki je pravila, da ne mara piva. A danes nj...
Ta vikend, 3. in 4. septembra, bodo na Pogačarjevem trgu na svoj račun prišli ljubitelji slastneg...
Če ne veste, kako osvežujoča in navdihujoča je družba mladih zanesenjakov, ki v času vladavine...
Mojmir Šiftar, chef, ki je z ekipo jeseni 2021 uspešno obudil klasično kulinarično shajališče ...
Kako globoko v naša srca seže vprašanje "A greva na kavo?" In kako pomembno je prepleteno z našo...
Čemu bi negodovali nad visokimi temperaturami, ko pa nam Ljubljana nudi bogato bero okusnih osveži...
Kakšno srečo imamo, da se v Ljubljani za skoraj vsakim vogalom skriva kakšen kotiček za kulinari...
Hrana je ključnega pomena za boljši jutri, v katerem ima vsak posameznik pomembno vlogo. Zato je ...
Lahko smo ponosni, da je pobuda za razglasitev svetovnega dneva čebel prišla prav iz Slovenije, iz...
V soboto, 4. junija 2022, se bomo med 12. in 23. uro v Križankah družili uživači! Odlični desti...
Kdor se je z roba lastnega védenja kdaj ozrl po širjavah japonske kulture, je gotovo zapazil njeno...
V ponedeljek, 14. marca, je na Krvavcu potekal že šesti Gourmet Cup Ljubljana. Smučarsko-kulinari...
Bliža se pust, ki po ljudskem izročilu odganja zimo in prinaša pomlad. V tem času pridemo na svo...
Pust je norčav, razigran in … v družbi slastnih krofov. Prav te že nestrpno pričakujejo števi...
Da je Ljubljana čudovita, ste verjetno že opazili. Na kak krasen dan, ko žarki plešejo po fasada...
KulKul trenutek je projekt Turizma Ljubljana, ki bo tudi letos vsak mesec prinašal novo kulinaričn...
Pustite za seboj sivino mesta, v katerem namesto jutra vas sreča megla, ter karseda pogosto izberit...
Priljubljeno stičišče uživačev in kulinaričnih raziskovalcev, gurmanska tržnica Odprta kuh...
V želji, da bi bil vaš praznični čas miren, zadovoljen in dišeč, smo tudi letos pripravili sez...
Z Darjo Končarevič, lastnico bistrojev Bazilika in Bife in avtorico kuharske uspešnice Toplo prip...
Ljubljana se pridružuje svetovnim metropolam, ki se ponašajo z revijami, v celoti posvečenimi gas...
Čakali smo ga dve leti in izpolnil je zahtevna pričakovanja ljubljanske kulinarične publike. Nov...
Prav ob zaključku 5. festivala November Gourmet Ljubljana so se 30. novembra zvečer v kuhinji K...
Zadnji teden festivala November Gourmet Ljubljana bo zopet navdušil širok nabor gastronomskih navd...
Festival November Gourmet Ljubljana 2021 se odvija po načrtih in več kot 30 različnih dogodkov in...
Končal se je Evropski simpozij hrane, ena najpomembnejših evropskih kulinaričnih prireditev, ki j...
Evropski simpozij hrane, ki se je v samo enem letu uvrstil med najpomembnejše evropske kulinarične...
Kateri je najbolj kulinarični mesec v Ljubljani? November vendar, ker je Gourmmmet! Prav kmalu bo n...
V soboto, 9. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu pravi gurmanski praznik, saj v prihaja Karavana okuso...
Najbolj znani kulinarični vodnik na svetu je spet očarala in prevzela ljubljanska kulinarična pon...
Ljubljana te dni kar utripa od poletnega dogajanja. Pestro pa ni le na področju najrazličnejših k...
Na Pogačarjevem trgu bo ta vikend, 4. in 5. septembra 2021, znova omamno zadišalo, nosnice obiskov...
Je že lepo, ujeti mesečino dlan, a v steklenico ujeti mehurčke, zvezdni prah in kanček funka, je...
Vse več turističnih ponudnikov spoznava, da je trajnostni turizem edina pravilna razvojna priložn...
Ko se v teh dneh sprehajamo po mestu, ne moremo mimo dejstva, da se je s poletjem v Ljubljano vrnila...
Evropski simpozij hrane, ki se je v samo enem letu uvrstil med najpomembnejše evropske kulinarične...
Štirinajsta repriza priljubljenega Pivo & Burger Festa se bo odvila 4. in 5. septembra 2021 na Poga...
V Ljubljani bi lahko vzkliknili: vse poti vodjo na grad! Obiskovalce Ljubljane navduši vsak trenute...
Koliko spominov in občutkov nas veže na stik naših rok s keramiko in s kakšno nežnostjo se trud...
Gospa prodornega in dobrodušnega pogleda, ki se zastrmi v nas iz stene Narodne galerije, je vsakomu...
Da je nekdo šel po gobe, ko se je odpravil na Večno pot? Da je sredi Ljubljane farma brez zemlje? ...
Študenta gostinstva in turizma Višje strokovne šole BIC Ljubljana ponovno v samem evropskem vrhu ...
Le zakaj bi se držali kislo, ko pa je vse tako kvasno! Kis in kvas – odlična ideja, ki je zrasla...
Potica je kraljica slovenske peke. V Ljubljani pa se peče dehteča pehtranova potica. Čeprav je pe...
Tudi če ne bi pogledali na koledar, bi vedeli: po oljčnih vejicah v rokah mimoidočih, ki jih sre...
Dobre novice za vse, ki vas vsako pomlad poleg sončnih žarkov najbolj razveselijo nove kulinaričn...
Zgodi se ti lahko vsak dan. Vendar ne kjerkoli. Doživiš ga lahko samo v Ljubljani. Trenutek, ko se...
Vizija majhne, edine ljubljanske destilarne džina in viskija Broken Bones je trdna kakor kamenkost....
Kako sledimo teku letnih časov v Ljubljani? Ko ozelenijo vrbe ob Ljubljanici ali se rožniški hrib...
V Pekarni Osem na Starem trgu se bržkone vsak dan zgodi nekaj čarobnega. Podobno kot v slavni peka...
Letos pustna rajanja morda res odpadejo, a krofom se vam ni treba na noben način odpovedati! Zdaj ...
V okviru projekta Ljubljanska kakovost, ki letos že drugič poteka v sodelovanju z uglednim mednaro...
V Slovenskem etnografskem muzeju je v okviru projekta Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021d...
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se je začenja nova zgodba, ki sliši na ime Njokarna. ...
Spet je tisti čas v letu, ko svoje najdražje obdarujemo - s pozornostjo, z bližino, s skupnimi ob...
Ljubljanski kavoljubci zagotovo poznate Tineta Čokla, lastnika priljubljene ljubljanske kavarne Čo...
Čeprav smo pretekli mesec preživeli v glavnem doma, smo se z letošnjim programom November Gourmet...
S chefom Karimom Merdjadijem, slaščičarskim mojstrom, ki ga ljubitelji dobre hrane poznate tudi s...
Z Binetom Volčičem, enim od bolj "divjih" ljubljanskih chefov, ki vodi Monstera Bistro, smo se pog...
Martin je iz mošta naredil vin in v domačih kuhinjah že ves teden diši po pečenih račkah in go...
Kuharskega mojstra Luka Jezerška, člana ene najbolj znanih gostinskih družin pri nas, ki je odgov...
Zdaj že tradicionalni November Gourmet Ljubljana se bo odvil tudi letos in bo kljub prilogoditvi ra...
Kakšen premični praznik je Ljubljana? S kom je nazdravljal Prešeren pri Šestici, s kom je poseda...
Ljubljanski krožniki pripovedujejo neštete zgodbe naše prestolnice. V njih je ujeta starodavna du...
Poletje je za mnoge od nas tradicionalno čas, ko se razbežimo po vsem svetu ter odkrivamo nove ...
Letošnja pomlad nas je zaradi vsem znanih okoliščin prikrajšala za eno naših najljubših dejavn...
Michelinov ikonični vodnik, imenovan tudi rdeča biblija, je prvič v svoji zgodovini naredil sezna...
Potica je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem ča...
V času, ko moramo bolj kot kadarkoli prej paziti na svoje zdravje, zaščititi svoje bližnje in os...
Chef Mojmir Šiftar, mladi talent 2019 po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija, je svojo strast ...
Če ne moremo mi k ljubljanskim chefom, pridejo oni k nam! To odlično sladico smo si pred karanteno...
Recept za solato je objavil Valentin Vodnik v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku z naslovom ...
Ker je že pred časom začela veljati uredba o prepovedi zbiranja na javnih pripreditvah, bomo z na...
Zaradi zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih je sprejel Svet z...
V Ljubljano se konec marca 2020 vrača Evropski simpozij hrane, katerega vizija je postati vodilna p...
V petek, 22. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
Na dogodku November Gourmet Finale smo razkrili vsebino prvega gastronomskega vodiča Gault&Millau L...
V petek, 22. 11., se bo v Mestu oblikovanja na Dunajski 123 v Ljubljani odvil vrhunec gastronomskega...
V sredo, 13. novembra, je v Pivnici Lajbah potekala okrogla miza z nekoliko provokativnim naslovom "...
V sredo, 13. novembra, se je ob izidu vodnika Gault & Millau za leto 2020 v Hotelu Slon odvil gala v...
Ljubljana je nedavno v Londonu prejela posebno priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo svet...
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija f...
Z Igorjem Jagodicem, chefom ene najprestižnejših ljubljanskih kulinaričnih ustanov, restavracije ...
Pod Plečnikovimi arkadami na ljubljanski tržnici domujejo številni zanimivi bistroji, kavarne in ...
Poletne počitnice so mimo in čas je, da se zazremo v september, ki obeta lepo število zanimivih k...
Veganiko je večina sladkosnedih Ljubljančanov najprej spoznala na Odprti kuhni, letos pa so na rav...
Pred nekaj meseci se je začela obsežna prenova ene najbolj živahnih ljubljanskih ulic - Trubarjev...
Pred kratkim se je v Stari Ljubljani, na Starem trgu 11, odprl nov bistro s svetovljanskim jedilniko...
V mesecih, ko se temperature redno dvignejo nad 30 stopinj, vsi iščemo načine, da se nekoliko ...
V poletnih dneh si težko predstavljamo kakšen prijetnejši način za preživljanje prostega popold...
Da bomo pripravljeni na toplo vreme, sončne žarke in sezono sladoleda, smo za vas na kup zbrali n...
Na ulice in trge mesnega jedra Ljubljane prihaja prva Ljubljanska vinska pot, ki bo tudi letos potek...
V nekaj mesecih odkar smo se nazadnje ozrli po Ljubljani in poiskali nove kotičke za kulinarične u...
V soboto, 25. maja, se bo v parku pri vrhniškem Cankarjevem domu odvijal že četrti Festival kave ...
Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju...
Peter Vogelnik je dobri dve leti nazaj z odprtjem lokala Moji štruklji Slovenije pod Plečnikovimi ...
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov...
Prebuja se pomlad in z njo se v Ljubljano vračajo tudi številne prireditve, na katerih se lahko se...
V torek, 19. marca, se je zaključil največji kulinarični dogodek leta pri nas - European Food Sum...
V petek, 22. marca, se na Pogačarjev trg po zimskem premoru vrača Odprta kuhna, eden najbolj prilj...
Poklepetali smo z Lukom Koširjem, enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih c...
V soboto, 16. marca, se bo v preddverju ljubljanskih Križank ter na Trgu francoske revolucije med 1...
V soboto, 16. marca, se boste lahko ljubitelji vrhunskih kuharskih mojstrovin sprehodili po prestoln...
Pust je čas, ko preganjamo zimo s pustnim rajanjem v norčavih maskah, pa tudi čas, ko se lahko br...
European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena ...
Ker že star slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, smo za vas pripravili nekaj i...
Na Ciril-Metodovem trgu, v prostorih bivše urarne, se nahaja Klobasarna - zanimiv lokal, ki je zdru...
V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je ta teden potekala predstavitev knjige "Food Bluz: Ok...
Čas praznovanja, druženja in obdarovanja je za nami in praznični evforiji prav pogosto sledi janu...
Skok v novo leto je za nekatere čas za novoletne zaobljube, za nas pa tudi čas za pogled nazaj, na...
Eden najbolj priznanih slovenskih chefov, Janez Bratovž iz legendarne JB restavracije, je izdal svo...
V zadnjem času peka z drožmi tudi pri nas opazno pridobiva na priljubljenosti. Po tem, ko je na...
Potica je zagotovo najbolj značilna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem času...
Restavracija diVino je v novembru gostila svetovno znanega gastronomskega zvezdnika Daria Cecchinija...
Ljubljana je v prazničnem času še posebej lepa in ponuja nešteto možnosti za pokušanje dišeč...
Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...
V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...
V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...
Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...
V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...
V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...
V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...
V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...
Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...
Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...
Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...
Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...
Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...
Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...
Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...
V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...
20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...
Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...
Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...
Ljubljana Coffee Festival, ki vsako leto poteka v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja celovito pon...