Sta že od nekdaj vpletena v delo v Restavraciji JB?
Nina:
Ko so me prvič vprašali, ali bi lahko pomagala pri strežbi, sem imela 20 let. Najprej sem stregla, potem pomagala v kuhinji pri pripravi sladic, delo v restavraciji pa me je zares pritegnilo po tem, ko sem opravila sommelierski tečaj. S Tomažem nikoli nisva bila tista prava gostilniška otroka, ki bi si ju v kuhinji podajali iz rok v roke. Nikoli naju niso silili v ta poklic, oba sva se za to odločila spontano. Tomaž je sicer naredil srednjo in visoko šolo za gostinstvo, v restavraciji pa dela že kakšnih osem let. Zdi se mi, da ga to delo v začetku ni zelo zanimalo, v zadnjih letih pa je začel res uživati. Letos bo star 30, toliko, kot je bil star ati, ko je odprl restavracijo v Domžalah.
Tomaž:
Sedaj, ko postopoma prevzemam posel, opažam, da se pozna, da sem že več let vpleten v delo tukaj. Ponosen sem, da prenos poteka tako gladko, da me ekipa, dobavitelji in drugi sodelavci ne dojemajo kot nekoga novega, ki bo povsem spremenil način dela, ampak kot nekoga, ki je že od nekdaj z njimi.
Chef Janez Bratovž velja za pionirja slovenske visoke kulinarike, ki je utiral pot naslednjim generacijam. Kako ga vidita vidva? V čem se razlikuje od drugih chefov?
Nina:
Sama ne poznam nikogar, ki bi bil bolj predan svojemu poklicu. Verjetno res ni ničesar, kar bi mu bilo pomembneje. To sicer ima dve plati, a meni se zdita njegova vztrajnost in trma vredna občudovanja. Brez teh lastnosti nikakor ne bi dosegel toliko, kot je. Sama imam rada ta poklic in mi veliko pomeni, a priznam, da takšne želje, kot jo ima on, nikdar ne bom imela. Zdi se mi tudi, da je bil vedno korak pred drugimi, a v času manjše medijske prepoznavnosti chefov in odsotnosti družbenih omrežij to ni bilo tako opazno. O pomembnosti lokalnega in sezonskega, o trajnostni naravnanosti in drugih trendih nam je razlagal že pred leti.
Tomaž:
Trma je tudi po mojem mnenju tista glavna lastnost. Nekaj je veselje do dela, a če nimaš tega zagona in trme, ne boš prišel tako daleč kot on.
Kako vidva doživljata 30. obletnico, ki jo letos obeležuje Restavracija JB?
Nina:
Ko smo pripravljali dogodek ob obletnici in vabili goste, ki bi na dogodku tudi kuhali, ni nihče rekel, da ne utegne. Že to je bil izjemen dosežek. Ko vidiš, kako ga ljudje cenijo, ti je res lepo pri srcu. Če je to tvoj fotr, si pa še toliko bolj ponosen.
Tomaž:
Ponosen sem, da je moj fotr, in ponosen sem, da lahko nadaljujem njegovo zgodbo. Se mi je pa zdelo skoraj nerealno, kako ga imajo ljudje radi. (smeh)
Nina:
Drugače je to, mi živimo z njim, veš … (smeh)
Kaj pa vajini načrti in ideje za prihodnost? Je 'prevzem štafete' tudi breme?
Tomaž:
Idej je ogromno, a drastičnih sprememb na tej lokaciji ne bo. Če bi si kdaj zaželel uvesti povsem nov koncept, bi raje poiskal nov prostor. Vsak gostinec nosi veliko odgovornost, vsak si želi delati najbolje in doseči to, kar si želi. Tudi midva se bova trudila po najboljših močeh in gradila na tradiciji. Trenutno sva na dobri poti, a bomo videli, kako se bo življenje odvilo in koliko tiste slavne trme sva podedovala.
Nina:
Zagotovo je malo lažje, ker sva že toliko let vpeta v ta posel. Vem pa, da bova naletela na cel kup dela in situacij, ki nama niso znane.
Vsak, ki pozna Janeza Bratovža, ve, kako poseben je zanj obisk tržnice. Neverjetno je opazovati, kako se tam znajde, koga vse pozna in kako ponudniki točno vedo, kaj išče in kaj želi. Pomembna vloga lokalnih dobaviteljev se verjetno ne bo spremenila, kdo pa bo odslej obiskoval tržnico?
Tomaž:
Tržnica bo, predvidevam, ostala v njegovi domeni. Zanj je to del vsakodnevne rutine in mislim si, da si jo bo po 40 letih želel ohraniti. Če si bo kdaj želel ostati doma, pa bova šla na tržnico midva. Saj sva vajena obiskov tržnice, z njim ali sama v času njegove odsotnosti, a brez njega izkušnja ni čisto prava.
Lani sta se pridružila združenju JRE in zdi se, da sta se v njihovo družbo odlično vključila. Kako ste spletli vezi?
Nina:
Prvo povabilo sem prejela že pred časom, a takrat so se njihove aktivnosti šele začenjale. Ko so nas lani povabili znova, sva se z veseljem pridružila. Izoblikovali smo res lepo partnerstvo, ki dobro vpliva na naju. Vzdušje je vedno odlično in vsi cenijo priložnosti za povezovanje. Zdi se mi, da smo pred leti kdaj s chefi iz različnih restavracij hodili skupaj na kongrese v tujino in se družili, v vmesnem obdobju pa se je začel vsak držati zase. Veseli me, da je nova generacija znova obudila to povezovanje, ki je pomembno na vseh področjih v življenju. Ker smo majhna država, je to povezovanje ključno tudi pri predstavljanju Slovenije v tujini.
Tomaž:
Med mlajšimi gostinci je k sreči prevladal trend, da se pogovarjamo in delimo izkušnje. Včasih so chefi drug pred drugim skrivali informacije, nihče ni hotel izdati, kje je dobil tiste sveže škampe, danes pa je vzdušje veliko bolj pozitivno. Pogovarjamo se o vseh temah, od kuharskih tehnik do nakupa prtov. Sam sem imel srečo, da sem take sogovornike spoznal, ko smo z Restavracijo JB sodelovali na Odprti kuhni. Zaradi Luke Koširja, Jorga Zupana, Erika Sorbare in drugih sem izvedel veliko novega in se ogromno naučil. Pri JRE je izkušnja podobna, le da nas je še več. Ko bo nekdo za tri dni obiskal Ljubljano, ne bo jedel samo pri nas, šel bo na tri večerje, tri kosila, na kakšno malico in kozarec vina – tudi zato je pomembno, da oblikujemo široko skupnost. K sreči je v Ljubljani ponudba tako kakovostna, da je skoraj težko jesti slabo.
Katere pa so vama najljubše restavracije in bari v Ljubljani in okolici? Kam bi napotila gosta, ki Ljubljano obišče prvič?
Nina:
Tomaž bo to znal bolje povedati, jaz grem po službi še najraje kar domov v Škofjo Loko. Če pa bi izbirala, bi šla na kozarec vina v Winebar Šuklje, ki se mi zdi odlična vinoteka, na pico v Pop's Pizza, zelo mi je všeč tudi Barra. Bližje domu pa grem v Klementino, ki ima res odlično hrano in vinsko ponudbo.
Tomaž:
Gosta bi usmeril na mimozo in zajtrk v La Petit Cafe, na kosilo v TaBar, na večerjo pa k Strelcu ali pa kar k nam. Za kozarec vina bi tudi sam izbral Winebar Šuklje, na pivo grem rad v Sir Williams Pub, na koktajl v Kolibri ali Zorico. Zadnjič me je z izgledom in ponudbo navdušila Eipprova ulica, pa tudi Trubarjeva mi je res všeč.
Za konec še tole, Tomaž: Katere tri sestavine nikoli ne manjkajo v tvoji kuhinji?
Čebula je prva, brez čebule res ne gre, uporabljam jo povsod. Drugo je olivno olje. Zdaj imam šest vrst in vsako ima svoj okus ter funkcijo. Maslo je zagotovo pomembno, a če bi moral izbrati eno 'mast', bi rekel olivno olje. Izjemno rad imam tudi ribe, rad jih filiram, rad porabim cele, vse so prijetnega okusa in ponujajo veliko možnosti.
Pa še vprašanje zate, Nina: Katera so trenutno tvoja najljubša vina, ki jih ponudiš gostom ob meniju?
Doma trenutno raziskujem predvsem francoska vina, v restavraciji pa se bolj osredotočam na slovenska. Rada poiščem takšna, ki niso na voljo povsod. Moja najljubša je trenutno malvazija Pietra z belo etiketo, ki jo bom ponudila ob jedeh z novega menija. Trenutno pa meni spremlja Brandulinov tokaj (2019) ob krebuljici in Frešerjev renski rizling (2015). Njihovo vino že leta strežemo z našimi ravioli in me že kar skrbi, kaj bomo, ko ga zmanjka.
-------
Foto: Suzan Gabrijan
Sredi Ljubljane roju zgodb, namenjenih privabljanju množic in pospeševanju prodaje, kljubuje Štor...
Letošnje poletje ne skopari z visokimi temperaturami, zaradi katerih vneto iščemo senco, mrzle na...
Nekateri so za vroče, pravijo, in tem je poletje v Ljubljani gotovo pisano na kožo. A tudi tistim,...
Stara modrost pravi, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Ne glede na to, ali se z njo strinjam...
Kljub dejstvu, da super- in hipermarketi v prestolnici rastejo kot pregovorne gobe po dežju, mnogi ...
Morda se Iva Tomšiča spomnite iz Sorbare ali pa z Obale, kjer sta s ženo Špelo Tomšič Gnezda ...
Srečo spremlja jutranje petje ptic in bosonog sprehod po rosni trati, šelestenje bukev in valovanj...
Ljubljanski štrukelj je sladica s stoletno tradicijo, ki očara vsakogar, ki obišče Ljubljano. Ok...
Navadna? Ah, vse prej kot to. Dolga desetletja preden se je v Ljubljani razcvetela ponudba odličnih...
Poletje je tu in mnogi smo z mislimi že na počitnicah. A to kot kaže nikakor ne velja za ljubljan...
Že 11. leto zapored se bo v mestnem jedru MOL odvila največja vinska prireditev Ljubljanska vinska...
Kaj imata skupnega vitrina, zapolnjena z mesom, in igrivi preplet jazza? Morda to, da nas kdaj opomn...
Kot vse kaže, je spomladansko deževje vendarle za nami in mi se že veselimo vseh poznopopoldanski...
Po tem, ko se je po obilnem deževju narava razbrstela in zasijala v najlepših barvah, lahko v prih...
V soboto, 3. junija, se v Ljubljano vrača Brina kot prenovljeni festival koktejlov in miksologije. ...
Turizem Ljubljana je s svojo znamko Gourmet Ljubljana že drugo leto ponosni partner Odprte kuhne, p...
Zdi se, da se z daljšanjem dnevov in dvigom temperatur ne bohoti le ljubljansko zelenje, temveč do...
Vsi smo že kdaj praskali po glavi in se s sodelavci spraševali, kam na malico ali kosilo, ki bo za...
Pa je pomlad prišla – in zdi se, da se z njenimi živopisanimi cvetovi skoraj vsak dan odpirajo k...
Pa je pomlad prišla – in zdi se, da se z njenimi živopisanimi cvetovi skoraj vsak dan odpirajo k...
Pred kratkim se nam je na teh straneh že zapisalo, da Poljane v zadnjem času postajajo "nova Truba...
Na deževen dan, vsakdanji in pust, začela se je povest – tokrat ne toliko ljubezenska po vzoru E...
Mi že z veseljem pričakujemo pomlad, ko se bomo na terasah ljubljanskih obedovalnic nastavljali pr...
Najbolj priljubljena kulinarična tržnica in že tradicionalna ljubljanska znanilka pomladi Odprta ...
Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih obrazov gostinske scene na Krvavc...
Prvi letošnji preizkusi so opravljeni, pobegla marmelada uspešno pobrisana izpod brade in izza rok...
Ljubezen in dobra hrana gresta skupaj, zato nas prav nič ne preseneča, da v času Valentinovega lj...
V Ljubljani se bo letošnjo zimo prvič odvil povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja ...
Tisti, ki se zaradi dnevnih opravkov pogosteje sprehajamo po Čufarjevi, ulici v zadnjih fazah preob...
V prostorih Ateljeja bo spomladi pod novim imenom zaživela sveža kulinarična zgodba....
Morda ste ob branju naslova pomislili, da bo v članku govora o najboljših srednje- in daljnovzhodn...
Bliža se konec še enega kulinarično pestrega obrata Zemlje okoli Sonca in v zadnjih dneh leta se ...
V upanju, da vsaj malo ublažimo stres nakupovanja ter načrtovanja decembrskih družabnih obveznost...
Razcvet butičnih pekarn se je, kot vsi nekoliko drugačni, drznejši trendi, pri nas začel nekolik...
Z večerjo v Monstera Bistroju, kjer smo izvedeli dolgo prikrivano Monsterino skrivnost, se je na za...
Ni žlica tista, ki se upogne, upognemo se mi. Obrusijo se naše misli, ideje, ki smo jih doslej ime...
Končal se je Evropski simpozij hrane, eden izmed najpomembnejših mednarodnih dogodkov, na katerem ...
Letošnji november, najbolj kulinarični mesec Ljubljane, vam ne bo dovolil, da ga preživite doma! ...
Ni dolgo nazaj, ko smo razumevajoče kimali prijateljici, ki je pravila, da ne mara piva. A danes nj...
Ta vikend, 3. in 4. septembra, bodo na Pogačarjevem trgu na svoj račun prišli ljubitelji slastneg...
Če ne veste, kako osvežujoča in navdihujoča je družba mladih zanesenjakov, ki v času vladavine...
Mojmir Šiftar, chef, ki je z ekipo jeseni 2021 uspešno obudil klasično kulinarično shajališče ...
Kako globoko v naša srca seže vprašanje "A greva na kavo?" In kako pomembno je prepleteno z našo...
Čemu bi negodovali nad visokimi temperaturami, ko pa nam Ljubljana nudi bogato bero okusnih osveži...
Kakšno srečo imamo, da se v Ljubljani za skoraj vsakim vogalom skriva kakšen kotiček za kulinari...
Hrana je ključnega pomena za boljši jutri, v katerem ima vsak posameznik pomembno vlogo. Zato je ...
Lahko smo ponosni, da je pobuda za razglasitev svetovnega dneva čebel prišla prav iz Slovenije, iz...
V soboto, 4. junija 2022, se bomo med 12. in 23. uro v Križankah družili uživači! Odlični desti...
Kdor se je z roba lastnega védenja kdaj ozrl po širjavah japonske kulture, je gotovo zapazil njeno...
V ponedeljek, 14. marca, je na Krvavcu potekal že šesti Gourmet Cup Ljubljana. Smučarsko-kulinari...
Bliža se pust, ki po ljudskem izročilu odganja zimo in prinaša pomlad. V tem času pridemo na svo...
Pust je norčav, razigran in … v družbi slastnih krofov. Prav te že nestrpno pričakujejo števi...
Da je Ljubljana čudovita, ste verjetno že opazili. Na kak krasen dan, ko žarki plešejo po fasada...
KulKul trenutek je projekt Turizma Ljubljana, ki bo tudi letos vsak mesec prinašal novo kulinaričn...
Pustite za seboj sivino mesta, v katerem namesto jutra vas sreča megla, ter karseda pogosto izberit...
Priljubljeno stičišče uživačev in kulinaričnih raziskovalcev, gurmanska tržnica Odprta kuh...
V želji, da bi bil vaš praznični čas miren, zadovoljen in dišeč, smo tudi letos pripravili sez...
Z Darjo Končarevič, lastnico bistrojev Bazilika in Bife in avtorico kuharske uspešnice Toplo prip...
Ljubljana se pridružuje svetovnim metropolam, ki se ponašajo z revijami, v celoti posvečenimi gas...
Čakali smo ga dve leti in izpolnil je zahtevna pričakovanja ljubljanske kulinarične publike. Nov...
Prav ob zaključku 5. festivala November Gourmet Ljubljana so se 30. novembra zvečer v kuhinji K...
Zadnji teden festivala November Gourmet Ljubljana bo zopet navdušil širok nabor gastronomskih navd...
Festival November Gourmet Ljubljana 2021 se odvija po načrtih in več kot 30 različnih dogodkov in...
Končal se je Evropski simpozij hrane, ena najpomembnejših evropskih kulinaričnih prireditev, ki j...
Evropski simpozij hrane, ki se je v samo enem letu uvrstil med najpomembnejše evropske kulinarične...
Kateri je najbolj kulinarični mesec v Ljubljani? November vendar, ker je Gourmmmet! Prav kmalu bo n...
V soboto, 9. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu pravi gurmanski praznik, saj v prihaja Karavana okuso...
Najbolj znani kulinarični vodnik na svetu je spet očarala in prevzela ljubljanska kulinarična pon...
Ljubljana te dni kar utripa od poletnega dogajanja. Pestro pa ni le na področju najrazličnejših k...
Na Pogačarjevem trgu bo ta vikend, 4. in 5. septembra 2021, znova omamno zadišalo, nosnice obiskov...
Je že lepo, ujeti mesečino dlan, a v steklenico ujeti mehurčke, zvezdni prah in kanček funka, je...
Vse več turističnih ponudnikov spoznava, da je trajnostni turizem edina pravilna razvojna priložn...
Ko se v teh dneh sprehajamo po mestu, ne moremo mimo dejstva, da se je s poletjem v Ljubljano vrnila...
Evropski simpozij hrane, ki se je v samo enem letu uvrstil med najpomembnejše evropske kulinarične...
Štirinajsta repriza priljubljenega Pivo & Burger Festa se bo odvila 4. in 5. septembra 2021 na Poga...
V Ljubljani bi lahko vzkliknili: vse poti vodjo na grad! Obiskovalce Ljubljane navduši vsak trenute...
Koliko spominov in občutkov nas veže na stik naših rok s keramiko in s kakšno nežnostjo se trud...
Gospa prodornega in dobrodušnega pogleda, ki se zastrmi v nas iz stene Narodne galerije, je vsakomu...
Da je nekdo šel po gobe, ko se je odpravil na Večno pot? Da je sredi Ljubljane farma brez zemlje? ...
Študenta gostinstva in turizma Višje strokovne šole BIC Ljubljana ponovno v samem evropskem vrhu ...
Le zakaj bi se držali kislo, ko pa je vse tako kvasno! Kis in kvas – odlična ideja, ki je zrasla...
Potica je kraljica slovenske peke. V Ljubljani pa se peče dehteča pehtranova potica. Čeprav je pe...
Tudi če ne bi pogledali na koledar, bi vedeli: po oljčnih vejicah v rokah mimoidočih, ki jih sre...
Dobre novice za vse, ki vas vsako pomlad poleg sončnih žarkov najbolj razveselijo nove kulinaričn...
Zgodi se ti lahko vsak dan. Vendar ne kjerkoli. Doživiš ga lahko samo v Ljubljani. Trenutek, ko se...
Vizija majhne, edine ljubljanske destilarne džina in viskija Broken Bones je trdna kakor kamenkost....
Kako sledimo teku letnih časov v Ljubljani? Ko ozelenijo vrbe ob Ljubljanici ali se rožniški hrib...
V Pekarni Osem na Starem trgu se bržkone vsak dan zgodi nekaj čarobnega. Podobno kot v slavni peka...
Letos pustna rajanja morda res odpadejo, a krofom se vam ni treba na noben način odpovedati! Zdaj ...
V okviru projekta Ljubljanska kakovost, ki letos že drugič poteka v sodelovanju z uglednim mednaro...
V Slovenskem etnografskem muzeju je v okviru projekta Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021d...
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se je začenja nova zgodba, ki sliši na ime Njokarna. ...
Spet je tisti čas v letu, ko svoje najdražje obdarujemo - s pozornostjo, z bližino, s skupnimi ob...
Ljubljanski kavoljubci zagotovo poznate Tineta Čokla, lastnika priljubljene ljubljanske kavarne Čo...
Čeprav smo pretekli mesec preživeli v glavnem doma, smo se z letošnjim programom November Gourmet...
S chefom Karimom Merdjadijem, slaščičarskim mojstrom, ki ga ljubitelji dobre hrane poznate tudi s...
Z Binetom Volčičem, enim od bolj "divjih" ljubljanskih chefov, ki vodi Monstera Bistro, smo se pog...
Martin je iz mošta naredil vin in v domačih kuhinjah že ves teden diši po pečenih račkah in go...
Kuharskega mojstra Luka Jezerška, člana ene najbolj znanih gostinskih družin pri nas, ki je odgov...
Junija letos je Slovenijo razveselil težko pričakovani prvi Michelinov vodnik, ki je med šest slo...
Zdaj že tradicionalni November Gourmet Ljubljana se bo odvil tudi letos in bo kljub prilogoditvi ra...
Kakšen premični praznik je Ljubljana? S kom je nazdravljal Prešeren pri Šestici, s kom je poseda...
Ljubljanski krožniki pripovedujejo neštete zgodbe naše prestolnice. V njih je ujeta starodavna du...
Poletje je za mnoge od nas tradicionalno čas, ko se razbežimo po vsem svetu ter odkrivamo nove ...
Letošnja pomlad nas je zaradi vsem znanih okoliščin prikrajšala za eno naših najljubših dejavn...
Michelinov ikonični vodnik, imenovan tudi rdeča biblija, je prvič v svoji zgodovini naredil sezna...
Potica je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem ča...
V času, ko moramo bolj kot kadarkoli prej paziti na svoje zdravje, zaščititi svoje bližnje in os...
Chef Mojmir Šiftar, mladi talent 2019 po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija, je svojo strast ...
Če ne moremo mi k ljubljanskim chefom, pridejo oni k nam! To odlično sladico smo si pred karanteno...
Recept za solato je objavil Valentin Vodnik v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku z naslovom ...
Ker je že pred časom začela veljati uredba o prepovedi zbiranja na javnih pripreditvah, bomo z na...
Zaradi zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih je sprejel Svet z...
V Ljubljano se konec marca 2020 vrača Evropski simpozij hrane, katerega vizija je postati vodilna p...
V petek, 22. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
Na dogodku November Gourmet Finale smo razkrili vsebino prvega gastronomskega vodiča Gault&Millau L...
V petek, 22. 11., se bo v Mestu oblikovanja na Dunajski 123 v Ljubljani odvil vrhunec gastronomskega...
V sredo, 13. novembra, je v Pivnici Lajbah potekala okrogla miza z nekoliko provokativnim naslovom "...
V sredo, 13. novembra, se je ob izidu vodnika Gault & Millau za leto 2020 v Hotelu Slon odvil gala v...
Ljubljana je nedavno v Londonu prejela posebno priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo svet...
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija f...
Z Igorjem Jagodicem, chefom ene najprestižnejših ljubljanskih kulinaričnih ustanov, restavracije ...
Pod Plečnikovimi arkadami na ljubljanski tržnici domujejo številni zanimivi bistroji, kavarne in ...
Poletne počitnice so mimo in čas je, da se zazremo v september, ki obeta lepo število zanimivih k...
Veganiko je večina sladkosnedih Ljubljančanov najprej spoznala na Odprti kuhni, letos pa so na rav...
Pred nekaj meseci se je začela obsežna prenova ene najbolj živahnih ljubljanskih ulic - Trubarjev...
Pred kratkim se je v Stari Ljubljani, na Starem trgu 11, odprl nov bistro s svetovljanskim jedilniko...
V mesecih, ko se temperature redno dvignejo nad 30 stopinj, vsi iščemo načine, da se nekoliko ...
V poletnih dneh si težko predstavljamo kakšen prijetnejši način za preživljanje prostega popold...
Da bomo pripravljeni na toplo vreme, sončne žarke in sezono sladoleda, smo za vas na kup zbrali n...
Na ulice in trge mesnega jedra Ljubljane prihaja prva Ljubljanska vinska pot, ki bo tudi letos potek...
V nekaj mesecih odkar smo se nazadnje ozrli po Ljubljani in poiskali nove kotičke za kulinarične u...
V soboto, 25. maja, se bo v parku pri vrhniškem Cankarjevem domu odvijal že četrti Festival kave ...
Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju...
Peter Vogelnik je dobri dve leti nazaj z odprtjem lokala Moji štruklji Slovenije pod Plečnikovimi ...
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov...
Prebuja se pomlad in z njo se v Ljubljano vračajo tudi številne prireditve, na katerih se lahko se...
V torek, 19. marca, se je zaključil največji kulinarični dogodek leta pri nas - European Food Sum...
V petek, 22. marca, se na Pogačarjev trg po zimskem premoru vrača Odprta kuhna, eden najbolj prilj...
Poklepetali smo z Lukom Koširjem, enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih c...
V soboto, 16. marca, se bo v preddverju ljubljanskih Križank ter na Trgu francoske revolucije med 1...
V soboto, 16. marca, se boste lahko ljubitelji vrhunskih kuharskih mojstrovin sprehodili po prestoln...
Pust je čas, ko preganjamo zimo s pustnim rajanjem v norčavih maskah, pa tudi čas, ko se lahko br...
European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena ...
Ker že star slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, smo za vas pripravili nekaj i...
Na Ciril-Metodovem trgu, v prostorih bivše urarne, se nahaja Klobasarna - zanimiv lokal, ki je zdru...
V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je ta teden potekala predstavitev knjige "Food Bluz: Ok...
Čas praznovanja, druženja in obdarovanja je za nami in praznični evforiji prav pogosto sledi janu...
Skok v novo leto je za nekatere čas za novoletne zaobljube, za nas pa tudi čas za pogled nazaj, na...
Eden najbolj priznanih slovenskih chefov, Janez Bratovž iz legendarne JB restavracije, je izdal svo...
V zadnjem času peka z drožmi tudi pri nas opazno pridobiva na priljubljenosti. Po tem, ko je na...
Potica je zagotovo najbolj značilna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem času...
Restavracija diVino je v novembru gostila svetovno znanega gastronomskega zvezdnika Daria Cecchinija...
Ljubljana je v prazničnem času še posebej lepa in ponuja nešteto možnosti za pokušanje dišeč...
Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...
V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...
V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...
Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...
V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...
V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...
V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...
V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...
Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...
Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...
Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...
Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...
Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...
Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...
Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...
V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...
20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...
Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...
Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...
Ljubljana Coffee Festival, ki vsako leto poteka v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja celovito pon...