Bife
Rimska 2
Najnovejši podvig idejne vodje Bazilika Družine je solatni bar Bife, kjer mešajo solate, kakršne smo vajeni jesti pri nedeljskem kosilu, pa tudi takšne, ki jih naročamo na potovanjih ali jih želimo pripraviti doma, a nam vedno zmanjka časa. Poleg tistih z menija lahko naročimo tudi solato po lastnem okusu, ali pa si privoščimo nekaj toplega - solatno skledo ali kozarček bistre juhe. Poslujejo brez gotovine, zato je plačilo mogoče le s kartico.
Gostilna Pri Trubarjevi mami
Gospodarsko razstavišče, Dunajska 18
V začetku aprila je svoja vrata na novi lokaciji, v kletnih prostorih dvorane Jurček na Gospodarskem razstavišču, ponovno odprla gostilna, kjer strežejo slovenske avtohtone jedi, vse njihove sestavine pa prihajajo od lokalnih pridelovalcev z ekološkimi certifikati. Meni Gostilne Pri Trubarjevi mami je soustvaril vrhunski chef Mojmir Šiftar, mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau.
Gostilna Vida
Gornji trg 15
Na Gornjem trgu se pojavljajo novi in novi gurmanski kotički. Ena najbolj svežih pridobitev je Gostilna Vida, kjer kuhajo preprosto, iskreno, sezonsko in premišljeno. Vse kaže, da je z Vido Ljubljana dobila še eno trendovsko brunch postojanko, kjer so krožniki lepi vsaj toliko, kot so okusni.
Gostilna Vitez
Breg 20
Legendarna ljubljanska gostilna, o kateri je v Šuštarskem mostu prepevala zvezda slovenske popevke Majda Sepe, je dobila novo vodstvo, z njim pa prenovljeno podobo in domiseln meni. Vitezov chef slovenske klasike povzdiguje na prestižen nivo, poleg njih pa boste na meniju med drugim našli tudi zanimive divjačinske in morske specialitete.
Kavarna Cojzla
Tacenska 121
V Tacnu je novo podružnico odprla Cojzla, ki smo jo doslej poznali kot brezglutensko okrepčevalnico v Pokriti tržnici BTC. Ekipa je odprla prvo 100% brezglutensko kavarno, kjer si lahko poleg dišeče kave in drugih napitkov privoščite tudi številne slaščice brez glutena, mnoge od njih pa so pripravljene tudi brez proizvodov rastlinskega izvora.
Soteska 8
Soteska 8
Konec maja se je v centru Ljubljane odprl nov prostor za jutranji espresso, popoldansko pivo ali večerni koktejl. V najožjem središču mesta, v objemu Gregorčičeve in Vegove, se bar Soteska 8 skriva pred vrvežem polnih ljubljanskih ulic in bo zagotovo postal priljubljena lokacije za vse, ki iščejo miren prostor za klepet ob izbrani pijači ali zanimiv večerni glasbeni program.
Landerik
Stari trg 11
Na enem kulinarično najpestrejših trgov v Ljubljani se je odprla nova obvezna postojanka za ljubitelje vsega dobrega. Vsak Landerikov krožnik je preplet več zgodb. Vsaka se začne na slovenskem podeželju, kjer s pomočjo predanih lokalnih pridelovalcev nastanejo ključne sestavine, ki jih ekipa kuharjev pretvori v domiselne fuzije okusov. Pri tem ne pozabijo na ohranjanje tradicionalnosti, niti na pridih modernosti.
Pop’s Place Pizza
Breg 2
Ekipa, ki stoji za ljubljanskim gastropubom Pop’s Place, v kratkem odpira novo lokacijo, posvečeno napolitanskim picam v stilu newyorškega Brooklyna. Pice iz kislega testa, ki smo jih lahko že nekaj mesecev le ob četrtkih naročili v As Aperitivu, dobivajo čisto svoj lokal, kjer bomo v njih uživali vsak dan.
Rastlinjak Café
Trg OF 6
Za ljubitelje zdrave hrane se je lansko jesen na ljubljanski železniški postaji odprla moderno opremljena kavarna Rastlinjak Café. Poleg kave in čaja si lahko tam pred ali po potovanju z vlakom (pa tudi ob drugih priložnostih, seveda) naročite smutije in smuti sklede, zdrave solate, juhe in sendviče ter fine slaščice, velika večina ponudbe pa je pripravljena iz sestavin rastlinskega izvora.
Trappica
Rimska 6
Ekipa, ki je lani odprla odlično picerijo Trappa na viški Koprski, je že ob otvoritvi obljubila, da bodo svoje pice iz kislega testa kmalu stregli tudi v centru mesta. In res, pred dobrim mesecem so na Rimski odprli take-away lokacijo, poimenovano Trappica. Tam svoje pice iz testa z drožmi v nekoliko pomanjšani verziji ponujajo vsak delovnik med 10. in 18. uro, poleti pa obljubljajo, da se bo delovni čas Trappice še podaljšal.
Kulinarično dogajanje v mestu je resnično pestro, mi vas bomo seveda o novostih sproti obveščali, vas pa vabimo, da svoje najljubše trenutke ob dobri hrani v Ljubljani delite z nami na Instagramu z uporabo oznake #gourmetlj.
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se je začenja nova zgodba, ki sliši na ime Njokarna. ...
Spet je tisti čas v letu, ko svoje najdražje obdarujemo - s pozornostjo, z bližino, s skupnimi ob...
Ljubljanski kavoljubci zagotovo poznate Tineta Čokla, lastnika priljubljene ljubljanske kavarne Čo...
Čeprav smo pretekli mesec preživeli v glavnem doma, smo se z letošnjim programom November Gourmet...
S chefom Karimom Merdjadijem, slaščičarskim mojstrom, ki ga ljubitelji dobre hrane poznate tudi s...
Z Binetom Volčičem, enim od bolj "divjih" ljubljanskih chefov, ki vodi Monstera Bistro, smo se pog...
Martin je iz mošta naredil vin in v domačih kuhinjah že ves teden diši po pečenih račkah in go...
Kuharskega mojstra Luka Jezerška, člana ene najbolj znanih gostinskih družin pri nas, ki je odgov...
Junija letos je Slovenijo razveselil težko pričakovani prvi Michelinov vodnik, ki je med šest slo...
Zdaj že tradicionalni November Gourmet Ljubljana se bo odvil tudi letos in bo kljub prilogoditvi ra...
Kakšen premični praznik je Ljubljana? S kom je nazdravljal Prešeren pri Šestici, s kom je poseda...
Ljubljanski krožniki pripovedujejo neštete zgodbe naše prestolnice. V njih je ujeta starodavna du...
Poletje je za mnoge od nas tradicionalno čas, ko se razbežimo po vsem svetu ter odkrivamo nove ...
Letošnja pomlad nas je zaradi vsem znanih okoliščin prikrajšala za eno naših najljubših dejavn...
Michelinov ikonični vodnik, imenovan tudi rdeča biblija, je prvič v svoji zgodovini naredil sezna...
Potica je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem ča...
V času, ko moramo bolj kot kadarkoli prej paziti na svoje zdravje, zaščititi svoje bližnje in os...
Chef Mojmir Šiftar, mladi talent 2019 po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija, je svojo strast ...
Če ne moremo mi k ljubljanskim chefom, pridejo oni k nam! To odlično sladico smo si pred karanteno...
Recept za solato je objavil Valentin Vodnik v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku z naslovom ...
Ker je že pred časom začela veljati uredba o prepovedi zbiranja na javnih pripreditvah, bomo z na...
Zaradi zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih je sprejel Svet z...
V Ljubljano se konec marca 2020 vrača Evropski simpozij hrane, katerega vizija je postati vodilna p...
V petek, 22. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
Na dogodku November Gourmet Finale smo razkrili vsebino prvega gastronomskega vodiča Gault&Millau L...
V petek, 22. 11., se bo v Mestu oblikovanja na Dunajski 123 v Ljubljani odvil vrhunec gastronomskega...
V sredo, 13. novembra, je v Pivnici Lajbah potekala okrogla miza z nekoliko provokativnim naslovom "...
V sredo, 13. novembra, se je ob izidu vodnika Gault & Millau za leto 2020 v Hotelu Slon odvil gala v...
Ljubljana je nedavno v Londonu prejela posebno priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo svet...
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija f...
Z Igorjem Jagodicem, chefom ene najprestižnejših ljubljanskih kulinaričnih ustanov, restavracije ...
Pod Plečnikovimi arkadami na ljubljanski tržnici domujejo številni zanimivi bistroji, kavarne in ...
Poletne počitnice so mimo in čas je, da se zazremo v september, ki obeta lepo število zanimivih k...
Veganiko je večina sladkosnedih Ljubljančanov najprej spoznala na Odprti kuhni, letos pa so na rav...
Pred nekaj meseci se je začela obsežna prenova ene najbolj živahnih ljubljanskih ulic - Trubarjev...
Pred kratkim se je v Stari Ljubljani, na Starem trgu 11, odprl nov bistro s svetovljanskim jedilniko...
V mesecih, ko se temperature redno dvignejo nad 30 stopinj, vsi iščemo načine, da se nekoliko ...
V poletnih dneh si težko predstavljamo kakšen prijetnejši način za preživljanje prostega popold...
Da bomo pripravljeni na toplo vreme, sončne žarke in sezono sladoleda, smo za vas na kup zbrali n...
Na ulice in trge mesnega jedra Ljubljane prihaja prva Ljubljanska vinska pot, ki bo tudi letos potek...
V soboto, 25. maja, se bo v parku pri vrhniškem Cankarjevem domu odvijal že četrti Festival kave ...
Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju...
Peter Vogelnik je dobri dve leti nazaj z odprtjem lokala Moji štruklji Slovenije pod Plečnikovimi ...
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov...
Prebuja se pomlad in z njo se v Ljubljano vračajo tudi številne prireditve, na katerih se lahko se...
V torek, 19. marca, se je zaključil največji kulinarični dogodek leta pri nas - European Food Sum...
V petek, 22. marca, se na Pogačarjev trg po zimskem premoru vrača Odprta kuhna, eden najbolj prilj...
Poklepetali smo z Lukom Koširjem, enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih c...
V soboto, 16. marca, se bo v preddverju ljubljanskih Križank ter na Trgu francoske revolucije med 1...
V soboto, 16. marca, se boste lahko ljubitelji vrhunskih kuharskih mojstrovin sprehodili po prestoln...
Pust je čas, ko preganjamo zimo s pustnim rajanjem v norčavih maskah, pa tudi čas, ko se lahko br...
European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena ...
Ker že star slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, smo za vas pripravili nekaj i...
Na Ciril-Metodovem trgu, v prostorih bivše urarne, se nahaja Klobasarna - zanimiv lokal, ki je zdru...
V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je ta teden potekala predstavitev knjige "Food Bluz: Ok...
Čas praznovanja, druženja in obdarovanja je za nami in praznični evforiji prav pogosto sledi janu...
Skok v novo leto je za nekatere čas za novoletne zaobljube, za nas pa tudi čas za pogled nazaj, na...
Eden najbolj priznanih slovenskih chefov, Janez Bratovž iz legendarne JB restavracije, je izdal svo...
V zadnjem času peka z drožmi tudi pri nas opazno pridobiva na priljubljenosti. Po tem, ko je na...
Potica je zagotovo najbolj značilna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem času...
Restavracija diVino je v novembru gostila svetovno znanega gastronomskega zvezdnika Daria Cecchinija...
Ljubljana je v prazničnem času še posebej lepa in ponuja nešteto možnosti za pokušanje dišeč...
Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...
V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...
V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...
Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...
V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...
V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...
V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...
V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...
Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...
Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...
Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...
Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...
Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...
Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...
Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...
V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...
20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...
Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...
Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...
Ljubljana Coffee Festival, ki vsako leto poteka v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja celovito pon...