Recepti

Jakob Pintar (tabar): TAtar

V TaBar-ju ustvarja mladi in izjemno talentirani chef Jakob Pintar, ki svojim bogatim izkušnjam, pridobljenim po svetu, dodaja mladostno ustvarjalnost in pogum, zato njegovi krožniki govorijo edinstvene zgodbe. Z nami je tokrat delil recept za priljubljeni TAtar, ki bo vsako druženje ob domači mizi zagotovo naredil bolj prazničnega, ne glede na priložnost ali letni čas.

Jakob Pintar (tabar): TAtar
Time to make
Čas priprave 45 minut
Number of people
Količina za 4 osebe
Sestavine

Za TAtar

250 g minimalno 2 meseca zorjenega govejega hrbta
2 rumenjaka
5 sesekljanih filejev inčunov v slanici
10 g sesekljanih kaper
10 g sesekljanih črnih oliv
15 g sesekljanega, na soncu sušenega paradižnika
0,08 l olja iz grozdnih pešk
Tabasco
Pol seskljane šalotke
Pest sesekljanega peteršilja
Sol

Za kreker iz govejega loja

25 g ržene moke
70 g  ajdove moke
60 g pšenicne gladke moke tip 500
100 g topljenega loja
60 g beljakov
8 g kristalnega sladkorja
Solni cvet

Postopek priprave

Pripravimo kreker:
Vse sestavine zmešamo v mešalniku ter razmažemo na peki papir na debelino 2 mm.
Na koncu solimo s solnim cvetom in narahlo posujemo z ščepcem ržene moke.
Pečemo 15 minut na 160 stopinj C.


Pripravimo TAtar:
V rumenjak emulziramo olje, dodamo inčune, kapre, olive in paradižnik, ter vse sestavine vmešamo v govedino (ki smo jo pred tem previdno nastrgali na deski).

Mešamo približno 3 minute, nato dodamo šalotko in peteršilj. Tabasco doziramo do svežine oz. po okusu. Solimo in postrežemo.


------------

Želimo vam prijetno ustvarjanje v domačih kuhinjah in dober tek!

Delite svoje krožnike z nami na Instagramu z uporabo oznake #gourmetlj!


Foto: Suzan Gabrijan