Restavracija Atelje
Nazorjeva 2
Telefon: +386 1 308 1907
Chef Jorg Zupan z ekipo vas bo v novo leto popeljal z dekadentnim menijem, na katerem boste med drugim našli sashimi jadranske tune, jajčni Tamago s tartufi, smuča s kaviarjem, hobotnico in jastoga z žafranom, račja prsa z anduillsko klobaso in molejem ter sladico z gosjimi jetri. Bogate krožnike lahko pospremite še z Ateljejevim izborom vrhunskih vin.
--
Best Western Premier Hotel Slon
Slovenska 34
Telefon: +386 1 470 1100
V Hotelu Slon pripravljajo tradicionalno silvestrovanje v praznično odeti hotelski kavarni, ki ga bodo popestrili ritmi žive glasbe in gala večerja pod taktirko chefa Janeza Šetine. Obljubljajo pravo gurmansko popotovanje - od dimljenega lososa in jastogove juhe do črnih tartufov in razvpite Slonove jagodne torte. Ob polnoči seveda ne bo manjkal kozarček penine.
--
Gostilna Krpan
Ob Ljubljanici 24
Telefon: +386 1 521 1220
V Gostilni Krpan za silvestrovanje ponujajo šesthodni ribji ali mesni meni ter razširjeni osemhodni ribji meni. Če boste izbrali ribjega, vam bodo med drugim postregli z dalmatinsko hobotnico v solati, pečenim brancinom ter hišnimi njoki s kozicami, na mesnem meniju pa boste našli tatarski biftek, njoke z divjačinskim golažem ter biftek na žaru. Vsi meniji vključujejo tudi silvestrko sladico ter juho za nočno okrepčilo.
--
Gostilna Na gradu
Grajska planota 1
Telefon: +386 41 209 600
Silvestrovo lahko preživite tudi v grajskem ambientu, na večerji v Gostilni Na gradu. Za zadnji večer starega leta pripravljajo meni, ki ga bodo sestavljali številni bogati krožniki, na katerih boste našli tudi peno gosjih jeter, brusketo s tolminsko skuto, tatar piranskega brancina, hobotnico s črnimi olivami in kaprami, jelenov hrbet ter kobariški štrukelj.
--
Gostilnica 5-6 kg
Gornji trg 33
Telefon: +386 1 320 0804
Tudi v Gostilnici 5-6 kg, ki slovi po odlično pripravljenih mlečnih odojkih, picah iz krušne peči ter prijetnem ambientu, za najdaljšo noč v letu pripravljajo pethodni silvestrski meni, ki ga bodo v kratkem razkrili na svoji Facebook strani.
--
Grand Hotel Union
Miklošičeva 1
Telefon: +386 1 308 1989
Na edinstveno silvestrsko doživetje vabi tudi legendarni ljubljanski hotel Union. Najdaljšo noč lahko začnite s kulinaričnim razvajanjem, ki ga bodo pripravili kuharski mojstri pod taktirko chefa Janeza Dolšaka. Na slavnostni večerji vam bodo med drugim postregli z ribjo terino, pečeno šunko v testu, hladnim pečenim govejim hrbtom, izborom sirov ter bučnim crème brûléejem.
--
Hiša kulinarike Manna
Eipprova 1a
Telefon: +386 5 992 2308
V Hiši kulinarike Manna si lahko privoščite ekskluzivni silvestrski 10-hodni meni s spremljavo slovenskih vin ter hišnih aperitivov. Med drugim vam bodo na najdaljšo noč v letu postregli s tatarjem divje kirnije, tatakijem rumenoplavute tune, kapesanto s črno rižoto, jelenovim filejem ter medvedovim golažem. Opolnoči si boste lahko ob kozarcu penine z njihovega vrta ogledali tudi ljubljanski ognjemet.
--
Hotel Cubo
Slovenska 15
Telefon: +386 1 425 6000
V ljubljanskem butičnem hotelu Cubo lahko proslavite slovo od leta 2018 s prednovoletno večerjo v hotelski restavraciji. V prijetnem ambientu obljubljajo krasen praznični večer ob odlični kulinariki ter vrhunskem izboru vinske kapljice, termin ter število hodov za večerjo pa lahko izberete sami.
Miklošičeva 19
Telefon: +386 1 430 7070
V ljubljanski gurmanski instituciji JB vam bo chef Janez Bratovž pripravil silvestrski meni, ki si ga bo vredno zapomniti. Uživali boste v sveži tuni z algino kremo, kocki govejega fileja s tartufi in kaviarjem, svežih repkih jadranskega škampa v kremni morski omaki, gosjih jetrih v cognac omaki, slavnih JB raviolih s skuto in pistacijo ter večer zaključili s silvestrsko tortico.
--
Nebotičnik
Štefanova 1
Telefon: +386 40 668 800
Na Nebotičniku lahko najdaljšo noč v letu preživite visoko nad Ljubljano ter vstopite v leto 2019 s pethodnim menijem ter polnočno penino v prijetnem ambientu njihove restavracije. Poleg spektakularnega pogleda na ognjemet obljubljajo tudi nepozabno zabavo z DJ-jem v klubu Nebotičnik.
--
Restavracija Saraj
Bohoričeva 1
Telefon: +386 1 234 0422
Če ste pristaši pristne bosanske hrane, lahko novoletni večer preživite v restavraciji Saraj. Zvezde njihove silvestrske pojedine bodo prav gotovo uštipci s kajmakom, teletina in krompir izpod peke, polnjena ocvrta paprika, domača žganja ter obvezna popolnočna sarma.
--
Restavracija Strelec
Grajska planota 1
Telefon: +386 31 687 648
Silvestrovo ali prednovoletni večer si lahko začinite tudi z večerjo v Restavraciji Strelec. V prekrasnem ambientu stolpa strelcev lahko uživate v dovršenih krožnikih izpod rok izjemnega chefa Igorja Jagodica, najboljšega slovenskega chefa po izboru Gault&Millau Slovenija 2019.
--
Sorbara Steakhouse
Gallusovo nabrežje 31
Telefon: +386 41 572 980
Silvestrsko večerjo si lahko privoščite tudi v Sorbara Steakhouse na nabrežju Ljubljanice. Postregli bodo s tatarjem starane slovenske govedine, gosjo pašteto, ričoto s prekajenimi gamberi, suho zorjenimi račjimi prsmi, sorbetom mandarine in rožmarina, filejem black angusa ter trisom sladic.
--
Sveti Florijan
Gornji trg 20
Telefon: +386 31 336 087
V enem novejših gurmanskih zbirališč v mestu vabijo na novoletno rajanje z velikopotezno večerjo v spremljavi performansov v živo, izbornih DJ setov in seveda dolge linije najboljših koktejlov. Na njihovem novoletnem meniju so za dobro popotnico v 2019 med drugim našli mesto patanegra, gof tataki s škampi in kaviarjem, goveji carpaccio, poširana zlatovščica z ikrami ter sorbet iz kakija in pršuta.
--
TaBar
Ribji trg 6
Telefon: +386 31 764 063
Če ste ljubitelji gurmanskih tapasov, lahko z najdražjimi preživite prednovoletni ali silvestrski večer v ljubljanskem TaBaru ter uživate v ustvarjalnih, slojevitih grižljajčkih ob spremljavi vrhunskih vin.
--
Vander Urbani Resort
Krojaška 6-8
Telefon: +386 1 200 9000
V očarljivem ljubljanskem hotelu Vander si lahko med 28. decembrom in 2. januarjem privoščite novoletni oddih. Novoletni paket vključuje najmanj tri nočitve, penino za dobrodošlico, novoletni brunch, sladko presenečenje v sobi, ter opcionalno novoletno gala večerjo s petimi hodi.
--
Kjerkoli že boste preživeli novoletni večer, vam želimo prijetno praznovanje ter uspešno, srečno in zdravo novo leto!
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se je začenja nova zgodba, ki sliši na ime Njokarna. ...
Spet je tisti čas v letu, ko svoje najdražje obdarujemo - s pozornostjo, z bližino, s skupnimi ob...
Ljubljanski kavoljubci zagotovo poznate Tineta Čokla, lastnika priljubljene ljubljanske kavarne Čo...
Čeprav smo pretekli mesec preživeli v glavnem doma, smo se z letošnjim programom November Gourmet...
S chefom Karimom Merdjadijem, slaščičarskim mojstrom, ki ga ljubitelji dobre hrane poznate tudi s...
Z Binetom Volčičem, enim od bolj "divjih" ljubljanskih chefov, ki vodi Monstera Bistro, smo se pog...
Martin je iz mošta naredil vin in v domačih kuhinjah že ves teden diši po pečenih račkah in go...
Kuharskega mojstra Luka Jezerška, člana ene najbolj znanih gostinskih družin pri nas, ki je odgov...
Junija letos je Slovenijo razveselil težko pričakovani prvi Michelinov vodnik, ki je med šest slo...
Zdaj že tradicionalni November Gourmet Ljubljana se bo odvil tudi letos in bo kljub prilogoditvi ra...
Kakšen premični praznik je Ljubljana? S kom je nazdravljal Prešeren pri Šestici, s kom je poseda...
Ljubljanski krožniki pripovedujejo neštete zgodbe naše prestolnice. V njih je ujeta starodavna du...
Poletje je za mnoge od nas tradicionalno čas, ko se razbežimo po vsem svetu ter odkrivamo nove ...
Letošnja pomlad nas je zaradi vsem znanih okoliščin prikrajšala za eno naših najljubših dejavn...
Michelinov ikonični vodnik, imenovan tudi rdeča biblija, je prvič v svoji zgodovini naredil sezna...
Potica je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem ča...
V času, ko moramo bolj kot kadarkoli prej paziti na svoje zdravje, zaščititi svoje bližnje in os...
Chef Mojmir Šiftar, mladi talent 2019 po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija, je svojo strast ...
Če ne moremo mi k ljubljanskim chefom, pridejo oni k nam! To odlično sladico smo si pred karanteno...
Recept za solato je objavil Valentin Vodnik v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku z naslovom ...
Ker je že pred časom začela veljati uredba o prepovedi zbiranja na javnih pripreditvah, bomo z na...
Zaradi zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih je sprejel Svet z...
V Ljubljano se konec marca 2020 vrača Evropski simpozij hrane, katerega vizija je postati vodilna p...
V petek, 22. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
Na dogodku November Gourmet Finale smo razkrili vsebino prvega gastronomskega vodiča Gault&Millau L...
V petek, 22. 11., se bo v Mestu oblikovanja na Dunajski 123 v Ljubljani odvil vrhunec gastronomskega...
V sredo, 13. novembra, je v Pivnici Lajbah potekala okrogla miza z nekoliko provokativnim naslovom "...
V sredo, 13. novembra, se je ob izidu vodnika Gault & Millau za leto 2020 v Hotelu Slon odvil gala v...
Ljubljana je nedavno v Londonu prejela posebno priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo svet...
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija f...
Z Igorjem Jagodicem, chefom ene najprestižnejših ljubljanskih kulinaričnih ustanov, restavracije ...
Pod Plečnikovimi arkadami na ljubljanski tržnici domujejo številni zanimivi bistroji, kavarne in ...
Poletne počitnice so mimo in čas je, da se zazremo v september, ki obeta lepo število zanimivih k...
Veganiko je večina sladkosnedih Ljubljančanov najprej spoznala na Odprti kuhni, letos pa so na rav...
Pred nekaj meseci se je začela obsežna prenova ene najbolj živahnih ljubljanskih ulic - Trubarjev...
Pred kratkim se je v Stari Ljubljani, na Starem trgu 11, odprl nov bistro s svetovljanskim jedilniko...
V mesecih, ko se temperature redno dvignejo nad 30 stopinj, vsi iščemo načine, da se nekoliko ...
V poletnih dneh si težko predstavljamo kakšen prijetnejši način za preživljanje prostega popold...
Da bomo pripravljeni na toplo vreme, sončne žarke in sezono sladoleda, smo za vas na kup zbrali n...
Na ulice in trge mesnega jedra Ljubljane prihaja prva Ljubljanska vinska pot, ki bo tudi letos potek...
V nekaj mesecih odkar smo se nazadnje ozrli po Ljubljani in poiskali nove kotičke za kulinarične u...
V soboto, 25. maja, se bo v parku pri vrhniškem Cankarjevem domu odvijal že četrti Festival kave ...
Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju...
Peter Vogelnik je dobri dve leti nazaj z odprtjem lokala Moji štruklji Slovenije pod Plečnikovimi ...
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov...
Prebuja se pomlad in z njo se v Ljubljano vračajo tudi številne prireditve, na katerih se lahko se...
V torek, 19. marca, se je zaključil največji kulinarični dogodek leta pri nas - European Food Sum...
V petek, 22. marca, se na Pogačarjev trg po zimskem premoru vrača Odprta kuhna, eden najbolj prilj...
Poklepetali smo z Lukom Koširjem, enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih c...
V soboto, 16. marca, se bo v preddverju ljubljanskih Križank ter na Trgu francoske revolucije med 1...
V soboto, 16. marca, se boste lahko ljubitelji vrhunskih kuharskih mojstrovin sprehodili po prestoln...
Pust je čas, ko preganjamo zimo s pustnim rajanjem v norčavih maskah, pa tudi čas, ko se lahko br...
European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena ...
Ker že star slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, smo za vas pripravili nekaj i...
Na Ciril-Metodovem trgu, v prostorih bivše urarne, se nahaja Klobasarna - zanimiv lokal, ki je zdru...
V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je ta teden potekala predstavitev knjige "Food Bluz: Ok...
Čas praznovanja, druženja in obdarovanja je za nami in praznični evforiji prav pogosto sledi janu...
Skok v novo leto je za nekatere čas za novoletne zaobljube, za nas pa tudi čas za pogled nazaj, na...
Eden najbolj priznanih slovenskih chefov, Janez Bratovž iz legendarne JB restavracije, je izdal svo...
V zadnjem času peka z drožmi tudi pri nas opazno pridobiva na priljubljenosti. Po tem, ko je na...
Potica je zagotovo najbolj značilna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem času...
Restavracija diVino je v novembru gostila svetovno znanega gastronomskega zvezdnika Daria Cecchinija...
Ljubljana je v prazničnem času še posebej lepa in ponuja nešteto možnosti za pokušanje dišeč...
V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...
V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...
Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...
V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...
V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...
V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...
V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...
Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...
Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...
Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...
Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...
Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...
Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...
Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...
V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...
20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...
Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...
Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...
Ljubljana Coffee Festival, ki vsako leto poteka v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja celovito pon...