Abi Falafel
Družina Shaar je pred leti odprla malo okrepčevalnico, ki je Ljubljančankam in Ljubljančanom prvič predstavila čudoviti svet arabske kulinarike. V letih od začetka so postali ena najprepoznavnejših kulinaričnih postojank na Trubarjevi, posebej priljubljena pri vseh, ki obožujejo raznovrstne začimbe ter tistih, ki se navdušujejo nad vegansko prehrano.
Burger Time
Ena novejših restavracij na najbolj svetovljanski ulici v Ljubljani ima v ponudbi širok nabor burgerjev in hot dogov, za ljubitelje bolj zdravih prehranskih opcij pa tudi solate. Ob posebnih priložnostih se iz pasaže, v kateri se Burger Time nahaja, sliši tudi živa glasba.
Centralna Postaja
Mladostno zbirališče, ki je čez dan trendovska restavracija, zvečer pa prostor za nore zabave, na svojem vrtu pogosto organizira tudi raznovrstne dogodke. V začetku julija so zaradi prenove lokala sicer zaprli svoja vrata, a obljubljajo, da bodo prav kmalu spet povabili na kosilo, piknik ali glasbeni večer.
Čompa
Priljubljena okrepčevalnica, ki jo je popotniški portal Big 7 Travel uvrstil na seznam 50 najboljših stejkov v Evropi. Ljubljanski mesojedci so za Čompine neverjetne mesne specialitete vedeli že mnogo pred letošnjim laskavim nazivom, prav zato je rezervacija mize tam praktično nujna.
Kalček
Prva ekološka trgovina v Sloveniji za vse, ki radi kupujejo zdravo, ekološko hrano, ponuja celovit izbor vseh osnovnih ekoloških živil, vključno s svežim sadjem in zelenjavo. Poleg prehranskih izdelkov tam najdemo tudi mnoge druge produkte za zdravo in zadovoljno življenje - od aromaterapije do kozmetike in čistil.
Libanonske meze in drugi užitki
Mali otoček miru, kjer tradicionalno libanonsko hrano postrežejo z in za dušo. Tople in hladne, mesne in vegetarijanske meze lahko v prijetnem ambientu uživamo brez pribora, saj se na Bližnjem Vzhodu namesto njega uporablja svež arabski kruh, imenovan khubz.
Namasté Indian Express
Restavracija v slogu Bollywooda, mlajša sestra prijubljene indijske restavracije Namasté na Bregu. Pravi prostor za lačne ljudi, ki se jim vedno mudi, a bi vseeno pojedli kakovosten in aromatičen obrok ter obožujejo okuse indijske podceline.
Osha
Osha je mali azijski bistro, kjer kuhajo pristne tajske in vietnamske jedi, kot so pad thai, pho, sveži in ocvrti zavitki ter razne vrste rezancev. Pri kakovosti sestavin ne ubirajo bližnjic, zato je v pad thaiju palmin sladkor in ribja omaka, namesto koncentrata pa uporabljajo svež tamarind.
Pinseria Rustika
Rustika se je pred nekaj leti iz slaščičarne prelevila v prvo slovensko pinserijo in skoraj čez noč postala izjemno priljubljena postojanka za iskalce kulinaričnih zakladov na Trubarjevi. Na svoje pinse, ki izvirajo iz antičnega Rima, dodajajo kakovostne in domiselne dodatke - od mozzarelle di bufala, burrate, parmskega pršuta in ‘nduje do manga, kakija, kajmaka in kranjske klobase.
Svilna Pot
Mala trgovinica, ki ima tudi spletno verzijo, ponuja pristne azijske sestavine in že pripravljene jedi. Je pravi raj za vse, ki se navdušujejo nad okusi Indije, Tajske, Koreje, Japonske in drugih azijskih kuharskih filozofij.
Sweet Carniola
Trgovina s tradicionalnimi slovenskimi sestavinami in jedmi, kjer poleg bučnega olja, domačih marmelad, slovenskih žganj in drugih dobrot lahko kupimo praktično vse slaščice, ki se jih spominjamo iz babičine kuhinje.
Že v redu, Primož
Trgovina s kraft pivom, ki jo od svoje ustanovitve pred nekaj leti zrasla v pravo institucijo za vse ljubitelje butičnih zvarkov. Zavidljivemu naboru stekleničk in pločevink na svojih policah so nedavno dodali še pivotoč, kjer vam zanimive zvarke s celega sveta iz štirih pip sveže natočijo za s seboj.
Bi predlagali še kakšno drugo (svojo priljubljeno) kulinarično postojanko na Trubarjevi? Delite jo z nami na Instagramu z uporabo oznake #gourmetLJ.
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se je začenja nova zgodba, ki sliši na ime Njokarna. ...
Spet je tisti čas v letu, ko svoje najdražje obdarujemo - s pozornostjo, z bližino, s skupnimi ob...
Ljubljanski kavoljubci zagotovo poznate Tineta Čokla, lastnika priljubljene ljubljanske kavarne Čo...
Čeprav smo pretekli mesec preživeli v glavnem doma, smo se z letošnjim programom November Gourmet...
S chefom Karimom Merdjadijem, slaščičarskim mojstrom, ki ga ljubitelji dobre hrane poznate tudi s...
Z Binetom Volčičem, enim od bolj "divjih" ljubljanskih chefov, ki vodi Monstera Bistro, smo se pog...
Martin je iz mošta naredil vin in v domačih kuhinjah že ves teden diši po pečenih račkah in go...
Kuharskega mojstra Luka Jezerška, člana ene najbolj znanih gostinskih družin pri nas, ki je odgov...
Junija letos je Slovenijo razveselil težko pričakovani prvi Michelinov vodnik, ki je med šest slo...
Zdaj že tradicionalni November Gourmet Ljubljana se bo odvil tudi letos in bo kljub prilogoditvi ra...
Kakšen premični praznik je Ljubljana? S kom je nazdravljal Prešeren pri Šestici, s kom je poseda...
Ljubljanski krožniki pripovedujejo neštete zgodbe naše prestolnice. V njih je ujeta starodavna du...
Poletje je za mnoge od nas tradicionalno čas, ko se razbežimo po vsem svetu ter odkrivamo nove ...
Letošnja pomlad nas je zaradi vsem znanih okoliščin prikrajšala za eno naših najljubših dejavn...
Michelinov ikonični vodnik, imenovan tudi rdeča biblija, je prvič v svoji zgodovini naredil sezna...
Potica je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem ča...
V času, ko moramo bolj kot kadarkoli prej paziti na svoje zdravje, zaščititi svoje bližnje in os...
Chef Mojmir Šiftar, mladi talent 2019 po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija, je svojo strast ...
Če ne moremo mi k ljubljanskim chefom, pridejo oni k nam! To odlično sladico smo si pred karanteno...
Recept za solato je objavil Valentin Vodnik v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku z naslovom ...
Ker je že pred časom začela veljati uredba o prepovedi zbiranja na javnih pripreditvah, bomo z na...
Zaradi zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih je sprejel Svet z...
V Ljubljano se konec marca 2020 vrača Evropski simpozij hrane, katerega vizija je postati vodilna p...
V petek, 22. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
Na dogodku November Gourmet Finale smo razkrili vsebino prvega gastronomskega vodiča Gault&Millau L...
V petek, 22. 11., se bo v Mestu oblikovanja na Dunajski 123 v Ljubljani odvil vrhunec gastronomskega...
V sredo, 13. novembra, je v Pivnici Lajbah potekala okrogla miza z nekoliko provokativnim naslovom "...
V sredo, 13. novembra, se je ob izidu vodnika Gault & Millau za leto 2020 v Hotelu Slon odvil gala v...
Ljubljana je nedavno v Londonu prejela posebno priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo svet...
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija f...
Z Igorjem Jagodicem, chefom ene najprestižnejših ljubljanskih kulinaričnih ustanov, restavracije ...
Pod Plečnikovimi arkadami na ljubljanski tržnici domujejo številni zanimivi bistroji, kavarne in ...
Poletne počitnice so mimo in čas je, da se zazremo v september, ki obeta lepo število zanimivih k...
Veganiko je večina sladkosnedih Ljubljančanov najprej spoznala na Odprti kuhni, letos pa so na rav...
Pred kratkim se je v Stari Ljubljani, na Starem trgu 11, odprl nov bistro s svetovljanskim jedilniko...
V mesecih, ko se temperature redno dvignejo nad 30 stopinj, vsi iščemo načine, da se nekoliko ...
V poletnih dneh si težko predstavljamo kakšen prijetnejši način za preživljanje prostega popold...
Da bomo pripravljeni na toplo vreme, sončne žarke in sezono sladoleda, smo za vas na kup zbrali n...
Na ulice in trge mesnega jedra Ljubljane prihaja prva Ljubljanska vinska pot, ki bo tudi letos potek...
V nekaj mesecih odkar smo se nazadnje ozrli po Ljubljani in poiskali nove kotičke za kulinarične u...
V soboto, 25. maja, se bo v parku pri vrhniškem Cankarjevem domu odvijal že četrti Festival kave ...
Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju...
Peter Vogelnik je dobri dve leti nazaj z odprtjem lokala Moji štruklji Slovenije pod Plečnikovimi ...
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov...
Prebuja se pomlad in z njo se v Ljubljano vračajo tudi številne prireditve, na katerih se lahko se...
V torek, 19. marca, se je zaključil največji kulinarični dogodek leta pri nas - European Food Sum...
V petek, 22. marca, se na Pogačarjev trg po zimskem premoru vrača Odprta kuhna, eden najbolj prilj...
Poklepetali smo z Lukom Koširjem, enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih c...
V soboto, 16. marca, se bo v preddverju ljubljanskih Križank ter na Trgu francoske revolucije med 1...
V soboto, 16. marca, se boste lahko ljubitelji vrhunskih kuharskih mojstrovin sprehodili po prestoln...
Pust je čas, ko preganjamo zimo s pustnim rajanjem v norčavih maskah, pa tudi čas, ko se lahko br...
European Food Summit (Evropski simpozij hrane) bo marca letos na enem mestu združil priznana imena ...
Ker že star slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, smo za vas pripravili nekaj i...
Na Ciril-Metodovem trgu, v prostorih bivše urarne, se nahaja Klobasarna - zanimiv lokal, ki je zdru...
V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je ta teden potekala predstavitev knjige "Food Bluz: Ok...
Čas praznovanja, druženja in obdarovanja je za nami in praznični evforiji prav pogosto sledi janu...
Skok v novo leto je za nekatere čas za novoletne zaobljube, za nas pa tudi čas za pogled nazaj, na...
Eden najbolj priznanih slovenskih chefov, Janez Bratovž iz legendarne JB restavracije, je izdal svo...
V zadnjem času peka z drožmi tudi pri nas opazno pridobiva na priljubljenosti. Po tem, ko je na...
Potica je zagotovo najbolj značilna slovenska sladica, še posebej priljubljena v prazničnem času...
Restavracija diVino je v novembru gostila svetovno znanega gastronomskega zvezdnika Daria Cecchinija...
Ljubljana je v prazničnem času še posebej lepa in ponuja nešteto možnosti za pokušanje dišeč...
Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...
V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...
V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...
Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...
V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...
V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...
V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...
V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...
V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...
Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...
Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...
Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...
Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...
Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...
Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...
Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...
V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...
20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...
Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...
Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...
Ljubljana Coffee Festival, ki vsako leto poteka v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja celovito pon...