Dogodek

Konopljina kulinarična delavnica - Trnulja

Na delavnici boste obudili kuharsko domišljijo in se naučili, kako spretno pripraviti domač, zdrav in hkrati tudi hiter kulinarični obrok. Skupaj z gostiteljico Uršo in vrhunskim slovenskim kuharjem Slavkom Adamljetom boste obudili ter preizkusili pozabljene recepte, naučili seboste priprave hitrega, a hkrati zdravega obroka. Ustvarjali boste okusno predjed, glavno jed in sladico ekološkega porekla.

Konopljina kulinarična delavnica - Trnulja
MMM

Prireditev

Vse certificirane eko sestavine bodo priskrbeli na Posestvu Trnulja. Ker dobra kulinarična izkušnja vključuje vse, od priprave hrane, priprave krožnika pa do primerne izbire vina in postrežbe, boste pripravili tudi zanimiv pogrinjek in se naučili pravilne postrežbe hrane. Degustacija je vsekakor nujen in najbolj primeren zaključek delavnice.


Konopljina kulinarična delavnica bo poskrbela za dobrodošlico (domač orehovec, sok, kava) in teoretični uvod v delavnico z informacijami o pridelavi in predelavi konoplje ter prikaz hladnega stiskanja olja. Nato bo sledila priprava konopljinih jedi in serviranje le-teh, ki se bo nadaljevala s skupno degustacijo ob spremljavi komentarjev, diskusije in vprašanj.


Delavnica se bo zaključila s prijaznim pozdravom, pospremili pa vas bodo s knjižico receptov z delavnice, Trnuljinim predpasnikom in košaro Trnuljinih proizvodov – konopljino olje, konopljin namaz, konopljina pogača.


Odrasli 90 EUR

MMM
URNIK
8. 11. 2018

ob 17.00

Trajanje

4 do 5 ur

Število udeležencev

Minimalno 1, največ 8.