Dogodek

November Gourmet Finale

Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana se ponovno odvija na edinstvenem prizorišču v Mestu oblikovanja. Ne zamudite pomembnih slovenskih kulinaričnih imen, pestrega programa in atraktivnih kuharskih šovov. Poskusili boste lahko številne dobrote iz zakladnice ljubljanske kulinarične tradicije. Svoja videnja priljubljenih lokalnih jedi v novih interpretacijah bodo tudi letos predstavili tako mladi ustvarjalci kot vrhunski kuharji, za odlično vzdušje pa bo ves čas skrbel tudi DJ.

November Gourmet Finale
MMM

Prireditev

Kulinarični program se bo odvijal v posebnih hišicah, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili zanimive in posebej za to priložnost pripravljene jedi in pijače. 


1. KULINARIČNA POSTAJA - TROMOSTOVJE
Tris tatarcev (goveji, pesin, brancin - gamberi) 


2. KULINARIČNA POSTAJA - ZMAJSKI JEZIK
Sendvič z govejim jezikom, ribano nadzemno kolerabo, bučnimi semeni, gorčičnim namazom in mladim sirom


3. KULINARIČNA POSTAJA - GRAJSKI ZALOGAJ
Šunka v testu postrežena s kruhovo pogačo, svežim hrenom in smetanovim hrenom z jabolki


4. KULINARIČNA POSTAJA - LJUBLJANSKI KRAPI
Ajdov krap, nadevan z rdečim zeljem na kremi pečene muškatne buče (in rezino pečenih račjih prsi)


5. KULINARIČNA POSTAJA - JULIJINO JABOLKO
Pečeno jabolko z orehi, medom in vaniljevo kremo


Na eni izmed postaj se bo predstavila tudi destilarna Karakter s svojim istoimenskim džinom, pripravljali bodo pa tudi Brino - nov džin koktejl, ki napoveduje spomladansko premiero ljubljanskega festivala džina.

Prireditev
MMM
PROGRAM
16.00

Uradna otvoritev dogodka v družbi Jožeta Robežnika

Aperitiv: Luka Strajn – pripravlja zmagovalni koktejl Harmony (višja strokovna šola BIC Ljubljana)

16.30

Predjed (hladna, topla): Luka Košir (Gostišče Grič) in Jakob Pintar (TaBar)

17.30

Glavna jed: Igor Jagodic (restavracija Strelec) in Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen)

18.30

Sladica: Saša Žerjal (Restavracija Atelje)

19.00

Izbor in razglasitev zmagovalca natečaja Nov Okus Ljubljane (finalisti predstavijo svojo jed na odru, komisija izbere zmagovalca)