Restavracija JB
Restavracija Slon 1552
Gourmet doživetja

Restavracija Maxim

Maximov kratek, a domišljen jedilnik, ki ga ustvarja mladi chef Peter Kovač, sestavljajo večinoma lokalne sestavine, a mu ne manjka globalnih delikates. Njihove krožnike odlikujejo naravni in polni okusi, ki jih v elegantne kombinacije združujejo spogledovanje z francosko visoko kulinariko, sveže ideje ter spoštovanje slovenske tradicije.

Restavracija Maxim
Open
Odpiralni čas

Pon-pet 12.00-22.00.

Contact
Rezervacije Telefon: +386 51 285 335
E-pošta: maxim@mercator.si
Posebna ponudba
November Gourmet meni
Nedeljska "sladica" Ljubljančanov
  • Počasi kuhani jezik mladega goveda z bučnim oljem, fino krompirjeva solato in motovilcem s krompirjem, kisovo omako in hrenovo peno
Ob nedeljah in praznikih – zakon!
  • Goveja juha z govejim repom, zdrobovim žličnikom in zelenjavo
Leteči žganci – prvič izpričani že v 17. stoletju
  • Ocvrta piščančja kroglica  na solati fižola, nadevano prepeličje jajce, omaka
Ješprenjeva kaša - najbolj množična slovenska jed
  • Ješprenjeva kaša ali "ričet" s potrebušino krškopoljskega prašiča, hrustljiva zelenjava, fižolov pire in peteršiljevo olje

Ljubljančani so jedli sveže ribe z Jadrana že v srednjem veku
  • Filé piranskega brancina Fonda v vrečki, olive, zelenjava in pokuhana špinača
V kočevskih gozdovih niso samo medvedi!
  • Srnin hrbet z višnjevo omako, skutni štrukelj s sirarsko ali skuto iz sirotke in povretek srnine
Značilno nedeljsko kosilo v Sloveniji
  • Počasi dušena goveja ličnica, pražen krompir, korenjev pire, pečeno korenje, brokoli z mandlji in cvetača, zabeljena z drobtinami
Pehtran – značilnost slovenske sladke kuharije
  • Zapečena palačinka s pehtranom in jagodičevjem, vaniljin sladoled, omaka bele čokolade,  mandljev piškot