Dobimo se na plac

Po jutru se dan pozna, po zajtrku pa mesto prepozna! Glavna tržnica je srce vsakega mesta. To zagotovo drži za ljubljansko tržnico, ki jo je zasnoval znameniti arhitekt Jože Plečnik. Po njej se boste sprehodili v družbi turističnega vodnika, ki vam bo razkril njene najbolj zanimive zgodbe in razkazal njene skrite kotičke. Med ogledom se boste ustavljali na pokušinah sezonskih dobrot, ki so jih pridelali lokalni kmetje v okolici Ljubljane. Zaključili pa ga boste z okusnim, svežim in lokalno pridelanim zajtrkom v enem izmed lokalov v neposredni bližini tržnice. Ste pripravljeni na okusen začetek dneva v Ljubljani?

Dobimo se na plac

Okusi Ljubljane

Na vodenem ogledu mesta, ki vključuje degustacije tradicionalnih ljubljanskih jedi, ki danes danes živijo na zelo raznovrstne načine, boste spoznali kulinarično ponudbo mesta in njeno zgodovinsko izročilo. Na glavni ljubljanski tržnici se boste seznanili z raznovrstnimi lokalnimi sestavinami, pokukali bomo tudi v vrtove lokalnih pridelovalcev v predelu Krakovo.

Okusi Ljubljane

Ljubljansko vinsko doživetje

Vas zanima zakaj je Slovenija ena najboljših neodkritih vinskih dežel na svetu? Privoščite si pokušino izbranih vin iz treh vinorodnih dežel in spoznajte njeno bogastvo. Na skrbno izbranih postankih boste ob prigrizkih poskusili izbor najboljšega, kar ponujajo vinske regije Podravje, Posavje in Primorska, na Ljubljanskem gradu pa se boste sprehodili skozi grajski vinograd in si ogledali potomko najstarejše trte na svetu, tiste z Mariborskega Lenta.

Ljubljansko vinsko doživetje

Pivovsko doživetje Ljubljane

Ljubljana ima dolgo tradicijo varjenja piva, o čemer pričajo 3900 let stari pivovski sodi, ki so jih arheologi našli pri izkopavanjih na območju Ljubljanskega barja.Prva pivovarna v Ljubljani je stala že leta 1592, leta 1796 pa je bilo v Ljubljani že 6 pivovarn. V zadnjem času so vse bolj priljubljena butična piva iz različnih mikropivovarn v Ljubljani in okolici. Na vodenem ogledu boste v štirih lokalih in pivnici poskusili 7 vrst piv 5 različnih proizvajalcev, 3 piva iz osrednjeslovenske regije in 2 iz Ljubljane. Obiskali boste tudi Pivovarski muzej v Pivovarni Union, kjer varijo priljubljeno pivo znamke Union že od leta 1864, in svoje pivsko doživetje Ljubljane zaključili v Pivnici Union.

Pivovsko doživetje Ljubljane