O gourmet Ljubljana

Ljubljana ljubi hrano! To boste hitro ugotovili ob obisku živahnih stojnic na ljubljanski tržnici ali v številnih sodobnih urbanih bistrojih, tradicionalnih gostilnah in vrhunskih restavracijah.

Gourmet Ljubljana povezuje PESTRO DOGAJANJE, ki zaznamuje kulinaričen razcvet Ljubljane. Spoznajte Okuse Ljubljane, obiščite prejemnike Znaka ljubljanske kakovosti, družite se s kuharskimi mojstri, spoznajte vina slovenskih vinorodnih pokrajin in okusite najboljše, kar naše mesto ponuja.

Okusi Ljubljane

Blagovna znamka Okusi Ljubljane združuje nabor tradicionalnih lokalnih jedi, v katerih so domači kuharski mojstri našli navdih in izziv, jih nadgradili in posodobili, ter ustvarili številne različice. Tako na primer štrudelj v dveh restavracijah ne bo enak! Okuse Ljubljane smo na menijih restavracij primerno označili, k njihovi pripravi spodbujamo vse lokalne kuharske mojstre in jih z veseljem promoviramo doma in v tujini.

VEČ O BLAGOVNI ZNAMKI OKUSI LJUBLJANE +

LJUBLJANSKA KAKOVOST

Pisalo se je leto 2000, ko smo v Ljubljani prvič začeli sistematsko beležiti kakovost ljubljanske gastronomske ponudbe in uvedli znak Ljubljanska kakovost – LQ Ljubljana. Dobri dve desetletji pozneje je znak doživel svojo tretjo preobrazbo izbora najboljše ljubljanske gastronomske ponudbe. Z namenom, da vam v izbor lahko ponudimo najboljše okuse Ljubljane.

VEČ O PROJEKTU +

LJUBLJANSKI ZAJTRK

Da ne boste čakali na kosilo ali večerjo, lahko dan v izbranih hotelih in restavracijah začnete z Ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim izključno iz sestavin s kmetij, vrtov in sadovnjakov Ljubljane in okolice.

VEČ O LJUBLJANSKEM ZAJTRKU +