O gourmet Ljubljana

Ljubljana ljubi hrano! To boste hitro ugotovili ob obisku živahnih stojnic na ljubljanski tržnici ali v številnih sodobnih urbanih bistrojih, tradicionalnih gostilnah in vrhunskih restavracijah.

Gourmet Ljubljana povezuje pestro dogajanje, ki zaznamuje kulinaričen razcvet Ljubljane. Spoznajte Okuse Ljubljane, obiščite prejemnike Znaka ljubljanske kakovosti, družite se s kuharskimi mojstri, spoznajte vina slovenskih vinorodnih pokrajin in okusite najboljše, kar naše mesto ponuja.

Okusi ljubljane

Izberite domače okuse! Blagovna znamka Okusi Ljubljane označuje priljubljene lokalne jedi, ki so jih kuharski mojstri v izbranih restavracijah prilagodili novim načinom priprave. Sestavine vseh jedi so lokalnega izvora.

Več o blagovni znamki Okusi Ljubljane +

Ljubljanska kakovost

Znak ljubljanske kakovosti prejmejo najboljše restavracije, gostilne in slaščičarne v Ljubljani in okolici. Kulinarično ponudbo vsaki dve leti oceni strokovna komisija.

Več o Znaku ljubljanske kakovosti +

Ljubljanski zajtrk

Da ne boste čakali na kosilo ali večerjo, lahko dan v izbranih hotelih in restavracijah začnete z Ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim izključno iz sestavin s kmetij, vrtov in sadovnjakov Ljubljane in okolice.

Več o Ljubljanskem zajtrku +

About