Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021
Jesen v Ljubljani tudi v znamenju vina
Novice 18.10.2018

Ana Roš ponovno uvrščena med svetovno kuharsko elito

Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrhunskih kuharjev sveta.

Po tem, ko je bila konec poletja Hiša Franko uvrščena na seznam stotih krajev na svetu, ki jih je vredno obiskati, je te dni Ana Roš prepričala tudi ustvarjalce lestvice The Best Chef Awards. Uvrstili so jo na seznam 300 vrhunskih kuharjev sveta. V elitni nabor vsako leto dodajo 50 novih kuharskih mojstrov, ki s kuharskim talentom, izkušnjami, potencialom in osebnostjo nagovarjajo komisijo in upajo na uvrstitev na seznam 300
najboljših. Letos se je Ani Roš na lestvici pridružil še en izjemen slovenski kulinarični ustvarjalec, Tomaž Kavčič, sicer tudi dobitnik prestižnega italijanskega naziva Zlati kuhar in priznanja Sv. Fortunat.
 
Tomaž in Ana, veliki imeni v svetu vrhunske kulinarike, sta nam že lani delala družbo na dogodkih pod okriljem Gourmet Ljubljana. Si želite biti v njuni družbi tudi letos? Spremljajte nas, saj bomo kmalu razkrili kaj vse se bo dogajalo na November Gourmet festivalu in s tem tudi znane kuharske obraze, ki bodo tokrat skrbeli za atraktivne kuharske šove in kulinarične delavnice.

Članki

5 nasvetov, kje martinovati v Ljubljani in širši okolici

Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...

Intervjuji

Intervju z Binetom Volčičem

Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...