Konferenca Njam zgodbe
November Gourmet Finale
Novice 26.11.2018

Imamo nov okus Ljubljane!

V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije finalisti našega nagradnega natečaja pomerili za prestižni naziv Nov okus Ljubljane. Zmagovalec je z receptom za jabolčno-bučno mini mousse tortico postal Bruno Šulman, dijak bežigrajske gimnazije.

Finalisti so bili izbrani izmed dobrih 20 prijavljenih; eden s spletnim glasovanjem publike, dva pa po mnenju strokovne žirije. V zaključnem delu večernega programa so se finalisti v napetem troboju pomerili pred občinstvom in strokovno žirijo, ki so jo sestavljali chef Jorg Zupan (Restavracija Atelje), publicistka Valentina Smej Novak in kulinarični strokovnjak Boštjan Napotnik.

Vsak od tekmovalcev je v živo pripravil jed po lastnem receptu, v katerega je vključil najmanj tri v natečaju podane sestavine, ki so tipične za okuse Ljubljane in Osrednje Slovenije (rdeča pesa, črna redkev, zelje, buča, kaki, jabolka, skuta, ječmenova kaša, ajdova kaša, piščančje krače, goveji bočnik, kranjska klobasa). Pripravljene jedi je žirija ocenjevala na podlagi uporabe sestavin, izvirnosti recepta ter ravnovesja okusov. Žirija je pozorno spremljala pripravo jedi na odru, na koncu vsako jed pokusila in po pogovoru za zmagovalca enoglasno razglasila Bruna Šulmana, ki je pripravil ne tako enostavno za pripravo, a odlično jabolčno-bučno mini mousse tortico.

Nagrado, bon v vrednosti 100 Eur za nakup v trgovini z vrhunsko kuharsko opremo in sestavinami GourmetShop, je zmagovalcu, sicer tudi tekmovalcu z največjim številom glasov publike v predtekmovanju, podelila Petra Stušek, direktorica Javnega zavoda Turizem Ljubljana, ostala dva finalista pa sta za sodelovanje prejela vrednostni bon za 50 Eur, vnovčljiv v isti trgovini.

Vsem tekmovalcem čestitamo za ustvarjalnost, kulinarično znanje in spretnost ter jim želimo še veliko kuharskih užitkov. Veseli smo, da je pestra ljubljanska kulinarična tradicija bogatejša za inovativne recepte, ki so jih ustvarili tekmovalci.

Članki

Ideje za najokusnejše slovo od starega leta

Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...

Dogodki

Večerja na reki z Igorjem Jagodicem in Mojmirjem Šiftarjem

V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...

Članki

2. festival živih vin

V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...

Članki

Večerja ob spremljavi kave: Bine Volčič & Peter Šević

Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...

Članki

November Gourmet Finale

Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...

Članki

Konferenca Njam zgodbe

V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgo...

Novice 21.11.2018

Najboljše restavracije po izboru Gault & Millau Slovenija

V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...

Članki

Brina - ljubljanski teden džina

V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...

Članki

Pivo in hrana: kulinarični večeri v Pivnici Lajbah

V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...

Članki

5 nasvetov, kje martinovati v Ljubljani in širši okolici

Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...

Intervjuji

Intervju z Binetom Volčičem

Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...

Članki

Priljubljenost gina vse večja tudi v Sloveniji

Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...

Novice, Dogodki 24.10.2018

Jesen v Ljubljani tudi v znamenju vina

Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...

Novice 18.10.2018

Ana Roš ponovno uvrščena med svetovno kuharsko elito

Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...

Novice 8.10.2018

Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021

Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...

Reportaže

Masterchef Alan Coxon v Sloveniji "zakuhal" kulinarično poezijo

Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...

Novice 28.9.2018

Turizem Ljubljana prejel nagrado za Borzo lokalnih živil

V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...

Novice, Dogodki 10.8.2018

Čokoljana, festival za ljubitelje čokolade

20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...

Članki

Ljubljanski kulinarični turizem v razcvetu

Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...

Dogodki, Novice, Članki 10.8.2018

Festival November Gourmet bo ponovno bogatil kulinarično dogajanje v Ljubljani

Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...

Intervjuji, Novice 9.8.2018

Peter Ševič o Ljubljana Coffee Festivalu

Ljubljana Coffee Festival, ki bo potekal v Mestnem muzeju Ljubljana 5. in 6. oktobra, bo že drugič...