Najboljše restavracije po izboru Gault & Millau Slovenija
Imamo nov okus Ljubljane!
Članki

Konferenca Njam zgodbe

V soboto, 17. novembra, se je v Kuchi odvila nova edicija kulinarično blogerske konference Njam zgodbe.

Srečanje se je začelo z jutranjo kavo in zajtrkom, ki so mu sledile video delavnica Pogumno v svet videa! z Barbaro Kvas, delavnica o fotografiji z naravno svetlobo z gostujočo blogerko Lili Bašić (Travelling oven) ter video delavnica Samozavestno pred kamero z Anjo Susič (b/vlog Anja Suska). Delavnici o fermentaciji in degustaciji, ki so jo pripravili gostitelji iz Kuche je sledila okrogla miza Kdo sploh še bere bloge? z gosti Majo in Jernejem Zver (Jernej Kitchen), Terezo Poljanič (Teresamisu), Lili Bašić (Travelling Oven) in Tino Cipot (Lidl).

Vrhunec večera je bila podelitev nagrad za Najbolj njam zgodbo (220 stopinj poševno), Najbolj njam fotografsko zgodbo 2018 (MidvaKuhava.si) in Najbolj njam specializirano zgodbo 2018 (Suzana Kranjec z blogom Življenje brez glutena), ki ji je sledilo večerno druženje.

"Z letošnjimi Njam zgodbami smo izredno zadovoljni, še posebej zato, ker so zadovoljni tudi udeleženci - in to je najvažneje. To so bile najboljše Njam zgodbe do zdaj - no, pa saj je vsako leto tako," je povedala organizatorka Njam zgodb Iva Gruden, ter o novostih in načrtih za razvoj konference dodala: "Letos smo se osredotočili na eno rdečo nit, kar se tiče strokovnih delavnic, in to je bila multimedija. Še naprej bomo spremljali kulinaričnoblogersko sceno in se temu primerno odzvali prihodnje leto, ko oziroma če bomo zopet organizirali Njam zgodbe. Te so vedno odraz aktualne blogerske situacije, zato bomo videli, kakšna bo ta čez leto dni. Kot smo ugotovili na okrogli mizi, se kar spreminja!".

Več informacij si lahko preberete na spletni strani Njam zgodbe.

Foto: Njam zgodbe / Mediaspeed

Članki

Ideje za najokusnejše slovo od starega leta

Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovolet...

Dogodki

Večerja na reki z Igorjem Jagodicem in Mojmirjem Šiftarjem

V zadnjih dneh starega leta, od 26. do 29. decembra, lahko sebi in svojim bližnjim privoščite edi...

Članki

2. festival živih vin

V četrtek, 29. novembra, se je v ljubljanskem bistroju Kucha v sodelovanju z Alenom Audičem, glavn...

Članki

Večerja ob spremljavi kave: Bine Volčič & Peter Šević

Med številnimi kulinaričnimi dogodki, ki so se v prestolnici odvili pod okriljem festivala Novembe...

Članki

November Gourmet Finale

Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana, najbolj gurmanskega meseca v prestolnici, s...

Novice 26.11.2018

Imamo nov okus Ljubljane!

V petek, 23. novembra, so se v sklopu dogodka November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja trije fina...

Novice 21.11.2018

Najboljše restavracije po izboru Gault & Millau Slovenija

V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slo...

Članki

Brina - ljubljanski teden džina

V ponedeljek, 19. novembra, je v Restavraciji Atelje v Ljubljani potekala večerja ob predstavitvi n...

Članki

Pivo in hrana: kulinarični večeri v Pivnici Lajbah

V četrtek, 25. oktobra, se je v pivnici Lajbah odvil prvi v seriji večerov spajanja piva in hrane,...

Članki

5 nasvetov, kje martinovati v Ljubljani in širši okolici

Martinovanje ni le običajna zabava, saj je prehod iz mošta v vino pomemben ritual, ki oznanja uste...

Intervjuji

Intervju z Binetom Volčičem

Priznani chef Bine Volčič v svoji restavraciji Monstera Bistro v Ljubljani razvija zanimiv in drze...

Članki

Priljubljenost gina vse večja tudi v Sloveniji

Gin se počasi, a vztrajno prebija na vrh priljubljenosti alkoholnih pijač tudi v Sloveniji. Prodaj...

Novice, Dogodki 24.10.2018

Jesen v Ljubljani tudi v znamenju vina

Jesen v prestolnici bo obarvana s pestrim kulinaričnim dogajanjem. Ljubljana, mesto vina in trte, p...

Novice 18.10.2018

Ana Roš ponovno uvrščena med svetovno kuharsko elito

Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...

Novice 8.10.2018

Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021

Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...

Reportaže

Masterchef Alan Coxon v Sloveniji "zakuhal" kulinarično poezijo

Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kov...

Novice 28.9.2018

Turizem Ljubljana prejel nagrado za Borzo lokalnih živil

V sklopu Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, je Tur...

Novice, Dogodki 10.8.2018

Čokoljana, festival za ljubitelje čokolade

20. oktobra se bo ponovno dogajala Čokoljana, že šesta po vrsti. Na prireditvi, ki bo tudi tokrat...

Članki

Ljubljanski kulinarični turizem v razcvetu

Ljubljana v zadnjem desetletju postaja vse bolj priljubljen cilj sodobnih gurmanov, ki iščejo nova...

Dogodki, Novice, Članki 10.8.2018

Festival November Gourmet bo ponovno bogatil kulinarično dogajanje v Ljubljani

Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomemb...

Intervjuji, Novice 9.8.2018

Peter Ševič o Ljubljana Coffee Festivalu

Ljubljana Coffee Festival, ki bo potekal v Mestnem muzeju Ljubljana 5. in 6. oktobra, bo že drugič...