Turizem Ljubljana prejel nagrado za Borzo lokalnih živil
Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021
Novice, Dogodki, Reportaže 4.10.2018

Masterchef Alan Coxon v Sloveniji "zakuhal" kulinarično poezijo

Restavracija Maxim je gostila svetovno znanega kuharja Alana Coxona, ki je v družbi chefa Petra Kovača poskrbel za dva večera kulinaričnega razvajanja.

Britansko-slovenska gospodarska zbornica je obeležila desetletje delovanja. Njena vizija je podjetjem približati trg Združenega kraljestva s pomočjo različnih dogodkov pri nas in v Združenem kraljestvu. V okviru britanske nacionalne kampanje »Food is GREAT Britain« je gospod Alan Coxon te dni gostoval v restavraciji Maxim. Prvi dan sta s chefom Maxima, Petrom Kovačem, in njegovo ekipo kuharjev pripravila pogostitev na sprejemu predsednika uprave Mercatorja, g. Tomislava Čizmiča, pred koncertom londonske filharmonije v Cankarjevem domu v restavraciji Maxim. Poskrbela sta tudi za pogostitev za obiskovalce koncerta londonske filharmonije v Cankarjevem domu.

Drugi dan sta svoje kuharske spretnosti predstavila na gala pogostitvi ob 10. obletnici Britansko-slovenske gospodarske zbornice, ki jo je gostil Maxi Klub. Za dogodek je bilo pripravljenih deset različnih angleških jedi iz lokalnih slovenskih sestavin.

Masterchef Alan Coxon je v svoji karieri raziskoval kulinarične tradicije po vsem svetu ter odkrival originalne recepte in tak izziv mu je postavil tudi Peter Kovač. Poraba značilnih slovenskih sestavin mu ni predstavljala prav nobenega problema. Sam pravi, da so za uspeh ključne prave sestavine in skrivne začimbe.

Novice 18.10.2018

Ana Roš ponovno uvrščena med svetovno kuharsko elito

Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...

Novice 8.10.2018

Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021

Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...