Peter Ševič o Ljubljana Coffee Festivalu
Ljubljanski kulinarični turizem v razcvetu
Dogodki, Novice, Članki 10.8.2018

Festival November Gourmet bo ponovno bogatil kulinarično dogajanje v Ljubljani

Festival November Gourmet Ljubljana bo letos že drugo leto zapored ves november povezoval najpomembnejša slovenska kulinarična imena in ljubljanske gostilne s prefinjeno kulinarično ponudbo.

Ponudil bo tudi številne strokovno-izobraževalne vsebine s področja kulinarike in gostinstva. S pestrim programom bo nedvomno obogatil kulinarično dogajanje v Ljubljani.

Ljubljana se je v evropskem merilu že uvrstila med priljubljene kulinarične destinacije, zato je cilj Turizma Ljubljana, da s festivalom, ki poteka pod okriljem blagovne znamke Gourmet Ljubljana, dogajanje v mestu še nadgradi z vrhunsko kulinariko in tako obiskovalcem omogoči, da bodo uživali v najboljšem, kar mesto ponuja.

Različni ljubljanski gostinci bodo v znamenju »Okusov Ljubljane«, torej tradicionalnih ljubljanskih jedi v sodobnih inačicah, prilagodili svoje menije. Izbrani hoteli bodo za svoje goste ponovno oblikovali festivalske pakete. Festival  bo zasnovan tako, da bo pritegnil tudi vse ljubitelje kuhanja in navdušence nad gastronomskimi dosežki.

Festivalsko dogajanje bo doživelo vrhunec na zaključnem dogodku November Gourmet Finale, ki se bo odvijal na edinstveni lokaciji, v Mestu oblikovanja na Dunajski cesti. Že drugo leto zapored bo del programa tudi razglasitev novega okusa Ljubljane, ki bo izbran med novimi izvirnimi recepti, oddanimi na nagradnem natečaju »Nov okus Ljubljane«.

Letos novembra se bo torej ponovno veliko dogajalo. Ne prezrite strokovno-izobraževalnih vsebin s področja kulinarike in ne zamudite priložnosti za druženje z najpomembnejšimi slovenskimi kulinaričnimi imeni. Spremljajte nas na spletnem mestu in družbenih omrežjih Gourmet Ljubljana in, ne pozabite  vaših kulinaričnih doživetij deliti na Instagramu pod hashtagom #gourmetLj.

Novice 18.10.2018

Ana Roš ponovno uvrščena med svetovno kuharsko elito

Ana Roš je ponovno posegla po svetovnih lovorikah. Pred dnevi je bila uvrščena na seznam 300 vrh...

Novice 8.10.2018

Slovenija prevzela naziv Evropska gastronomska regija 2021

Na slovesnosti v okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju je bil Sloveniji podeljen uradni na...