Nagradni natečaj Nov okus Ljubljane

Ljubljana se ponaša z bogato kulinarično tradicijo, mi pa si prizadevamo, da jo vedno znova bogatimo. V sklopu festivala November Gourmet Ljubljana vse kulinarične navdušence vabimo, da sodelujejo v nagradnem natečaju, s katerim bomo ustvarili nov okus Ljubljane.

Vaša naloga bo, da med sedmimi podanimi sestavinami izberete tri in ustvarite čisto svojo jed, njen recept pa skupaj s sliko naložite na našo spletno stran. Recepte bomo začeli zbirati 25. oktobra in jih zbirali do vključno 16. novembra. Sledilo bo spletno glasovanje, ki bo potekalo do 19. novembra. Recept z največ glasovi se bo uvrstil v finalni izbor, druga dva finalista pa bo izbrala tričlanska strokovna komisija.

Najboljši trije bodo imeli možnost, da svojo kreativnost in kulinarično znanje predstavijo v živo na zaključnem dogodku November Gourmet Finale, ki bo potekal 23. novembra v Mestu oblikovanja na Dunajski cesti. Najboljšega čaka super nagrada, njegov recept pa bo postal nov okus Ljubljane.

#

1. korak

Sestavite svoj recept

Pripravite jed, v kateri boste uporabili vsaj 3 izmed naštetih sestavin, po želji pa dodajajte še svoje: rdeča pesa, črna redkev, zelje, buča, kaki, jabolka (skuta), ječmenova kaša (ajdova kaša), piščančje krače (goveji bočnik), kranjska klobasa.
Svoj recept skupaj s sliko naložite na našo spletno stran do vključno 16. novembra. Sledilo bo spletno glasovanje, ki bo potekalo do 19. novembra. Recept z največ glasovi se bo uvrstil v finalni izbor, ostala dva finalista pa bo izbrala tričlanska strokovna komisija. Vse tri finaliste bomo razglasili 19. novembra.

2. korak

Zmagajte v finalu

Najboljši trije bodo imeli priložnost svojo kreativnost in kulinarično znanje predstaviti v živo, 23. novembra na zaključnem dogodku November Gourmet Finale. Najboljšega čaka super nagrada – vrednostni bon v vrednosti 100,00 EUR, ki ga podarja trgovina Gourmet Shop - njegov recept pa bo postal nov okus Ljubljane.
Preostala dva finalista bosta prejela vrednostni bon v vrednosti 50,00 EUR za nakup v trgovini Gourmet Shop. Komisijo na finalnem dogodku bodo sestavljali kuharski strokovnjak, etnolog ter kuharski novinar.

mmmm, hrana ...

Do sedaj zbrani recepti

Polnjena jabolka z ajdovo kašo 0
Polnjena jabolka z ajdovo kašo
Polnjena jabolka z ajdovo kašo
Slavica Zbičajnil
Ljubljanski jagenjček 0
Ljubljanski jagenjček
Ljubljanski jagenjček
Draženko Jandrić
Bučna juha z raviolom 0
Bučna juha z raviolom
Bučna juha z raviolom
Boštjan Volk
Pita za lačne! 0
Pita za lačne!
Pita za lačne!
Doroteja Žitnik
Spanheimova prsa 0
Spanheimova prsa
Spanheimova prsa
Helena Gorenjak
Zametna buca 0
Zametna buca
Zametna buca
Martin Saksida
JESENSKO OBARVANA ROLADA 0
JESENSKO OBARVANA ROLADA
JESENSKO OBARVANA ROLADA
Špela Jekovec
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0 0
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0
Gregor Potočnik
Nedeljska solata na sodoben način 0
Nedeljska solata na sodoben način
Nedeljska solata na sodoben način
Anja in Jakob

NAGRADNA IGRA BEST FOOD PHOTOGRAPHY

V času festivala November Gourmet na bo na našem instagram profilu @GOURMET_LJUBLJANA potekala nagradna igra “best food photography”.


V novembru se boste se boste vsi, ki boste objavili svojo najljubšo jed na hashtagu #gourmetlj, lahko potegovali za lepo nagrado vsak teden. Nagradna igra traja od 2. 11.2018 do 30. 11. 2018. Oglejte si splošne pogoje sodelovanja.

#