NAGRADNI NATEČAJ NOV OKUS LJUBLJANE

Ljubljana se ponaša z bogato kulinarično tradicijo, mi pa si prizadevamo, da jo bogatimo še naprej. Zato vsako leto v sklopu festivala November Gourmet Ljubljana vse kulinarične navdušence povabimo, da sodelujejo v nagradnem natečaju za nov okus Ljubljane.

Najboljši trije avtorji receptov imajo možnost, da svojo kreativnost in kulinarično znanje predstavijo v živo na zaključnem dogodku November Gourmet Finale. Najboljšega čaka super nagrada, njegov recept pa postane nov okus Ljubljane.

ZMAGOVALEC NATEČAJA NOV OKUS LJUBLJANE

V sklopu letošnjega festivala November Gourmet Ljubljana je bilo potrebno iz devetih podanih sestavin (rdeča pesa, črna redkev, zelje, buča, kaki, jabolka (skuta), ječmenova kaša (ajdova kaša), piščančje krače (goveji bočnik), kranjska klobasa) izbrati najmanj tri in iz njih pripraviti čisto svojo jed.

Zbrali smo 20 kreativnih avtorskih receptov, izmed katerih smo na podlagi glasovanja publike in strokovne žirije izbrali tri, ki so se na zaključnem dogodku November Gourmet Finale potegovali za prestižni naziv Nov okus Ljubljane.

Po napetem tekmovanju med finalisti, ki so pred zbranim občinstvom vsi odlično opravili svoje delo, je bil zmagovalec Bruno Šulman z jabolčno-bučno mini mousse tortico, ki je postala nov okus Ljubljane.

Nov okus Ljubljane je izbrala strokovna žirija, ki so jo sestavljali chef Jorg Zupan, kulinarični strokovnjak Boštjan Napotnik ter publicistka Valentina Smej Novak.

#

NOV OKUS LJUBLJANE

Bruno Šulman

finalist3

1. finalist

David Kuzmanovič in Jaka Mankoč

finalist1
mmmm, hrana ...

Do sedaj zbrani recepti

Jabolčno-bučna mini mousse tortica 1771
Jabolčno-bučna mini mousse tortica
Jabolčno-bučna mini mousse tortica
Bruno Šulman
Čaga na barju 1518
Čaga na barju
Čaga na barju
David in Jaka Kuzmanovič in Mankoč
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0 350
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0
Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0
Gregor Potočnik
Filan piščanc po kranjsko z bučnim pirejem in koki 241
Filan piščanc po kranjsko z bučnim pirejem in koki
Filan piščanc po kranjsko z bučnim pirejem in koki
Alja Viryent
Spanheimova prsa 77
Spanheimova prsa
Spanheimova prsa
Helena Gorenjak
palačinke s kakijevo omako in karamelizirano ajdo 75
palačinke s kakijevo omako in karamelizirano ajdo
palačinke s kakijevo omako in karamelizirano ajdo
Katja Kos
Racka po slovensko 54
Racka po slovensko
Racka po slovensko
Žan Zorc
Nedeljska solata na sodoben način 54
Nedeljska solata na sodoben način
Nedeljska solata na sodoben način
Anja in Jakob
Mavrični štruk'ljc v piščančji kopeli z bučo 38
Mavrični štruk'ljc v piščančji kopeli z bučo
Mavrični štruk'ljc v piščančji kopeli z bučo
Smokey Team
Jesen v Ljubljani 38
Jesen v Ljubljani
Jesen v Ljubljani
Smokey Team
Polnjena jabolka z ajdovo kašo 12
Polnjena jabolka z ajdovo kašo
Polnjena jabolka z ajdovo kašo
Slavica Zbičajnil
Polpeti iz rdeče pese in ajdove kaše 12
Polpeti iz rdeče pese in ajdove kaše
Polpeti iz rdeče pese in ajdove kaše
Jasmina Hrastovec