Nov okus Ljubljane

Zmajčki

Testenine smo obarvali ljubljansko, ne samo zaradi zmajev pač pa zaradi najbolj zelene prestolnice naokoli. Jed je ljubljanska, slovenska, svetovna! Zmajčki so polnjeni s pehtranom, skuto in piščančjim bedrom. Omaka odlično razbije sladkobo polnila in vse skupaj poveže v okusno celoto.

Zmajčki
Avtor Smokey Team
Time to make
Čas priprave 1 d 1 h 1 min
Number of people
Količina za 0 osebe
Like
Prejeti glasovi 14
Sestavine
Sestavine za testo - 1 pest špinače (obrišemo z brisačko, da ni premokra), - 1 jajce, - 200 g mehke moke, - voda po potrebi (odvisno od sočnosti špinače). Sestavine za nadev - 1 piščančje bedro, - 1 šalotka, - 2 žlici skute, - 1 žlica kisle smetane, - 1 ščep pehtrana, - sol in poper po okusu. Sestavine za omako - sok pol limone, - 30g masla, - 2dl pišč. jušne osnove, - žlička gorčice, - sol in poper po okusu, - 1 strok česna, - lovor.
Postopek priprave
1. korak

Pripravimo testenine. V sekljalnik damo špinačo in moko in sekljamo, da dobi moka lepo zeleno barvo. Več kot damo špinače, bolj intenzivna barva je, manj mokrote je potrebno pri testeninah, saj špinača vsebuje dosti vode. Dodamo jajce in zmešamo v testo. Če je testo presuho, dodamo še malo vode, če je premokro pa še malo moke. Testo zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik za 1 uro ali več

2. korak

Piščančje bedro razkoščičimo in narežemo na manjše koščke. Šalotko narežemo in popražimo na olivnem olju. Dodamo piščanca in pražimo do lepe rjave barve. Ohladimo.

3. korak

Praženega piščanca damo v sekljalnik, dodamo skuto, pehtran, kislo smetano, sol, poper in sekljamo da je masa lepo puhasta. Če je pretrda dodamo še malo kisle smetane. Testenine zvaljamo do željene debeline, večkrat pomokamo, da se ne sprimejo (če uporabljete strojček, je idealna debelina 2). Z modelčkom naredimo krogce, na sredimo dodamo žličko mase. Ob robovih testenin namažemo z malo vode, da se bodo lepo sprijele in s 4 prsti oblikujemo "zmajčka" tako da bo iz testenin šel ves zrak.

4. korak

Maslo stopimo v ponvi, dodamo jušno osnovo, gorčico. Strok česna damo na pol in ga damo kuhati v omako. Dodamo lovor in limonin sok, ter kuhamo 15 min da se okusi povežejo in masa malo povre. Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi, kuhajo se kakšno minutko, saj so sveže.