Nov okus Ljubljane

Okusi Ljubljane

Pisan krožnik, kot je pisana Ljubljana. Različni okusi, kot je različna Slovenija.

Okusi Ljubljane
Avtor Anja Mrak
Time to make
Čas priprave 3 h
Number of people
Količina za 2 osebe
Like
Prejeti glasovi 101
Sestavine
Pečeni jabolčni pire: 2 jabolka (olupljena), 1 zvezdnati janež, 10g maslo, Sol. Špargljev pire: 3 šparglji, 1 šalotka, Sol, poper, 1 žlica olivnega olja. Rdeče sladko zelje: 1/4 rdečega zelja, 0,5dl rdeče vino, 3 žlice sladkorja, 1/2 olupljenega jabolka, 1 žlica olivnega olja. Ješprenček z česnom: 100g ječmenove kaše, 3 stroki česna, Vejica timijana, Sol, poper, 1 žlica olivnega olja, 6g masla. Sotirana zelenjava: 2 cvetka cvetače, 1 baby korenje, 2 cvetka špargljev, Sol, poper.
Postopek priprave
1. korak

Pesina omaka: 1 žlica olja, 1 manjša rdeča pesa, Sol, poper. Pehtranov raviol s kranjsko klobaso: Šop svežega pehtrana (samo listki), 2 rumenjaka, 120 g ostre moke, 1 žlica olivnega olja, Sol, poper, mlačna voda, Nadev: 1/2 kranjske klobase (kuhane), 10 g masla.