Nov okus Ljubljane

ZMAJEVO GRLO

Predstavlja živo reko, Argonavte, boj z zmajem in je prilagojen s prvinskimi okusi za sodobne goste. Signalni raki, pehtranove testenine in pikantni preliv.

ZMAJEVO GRLO
Avtor David Herzog Leitinger
Time to make
Čas priprave 58 min
Number of people
Količina za 0 osebe
Like
Prejeti glasovi 1885
Sestavine
13 rečnih rakov (signalni rak - Pacifastacus leniusculus,) 1 kg sezonska jušna zelenjava, 13 dkg prekajna hišna slanina, 3 stroke česna, 1 dcl olivnega olja, 1 žlička BIO kokosovo maslo, 1 žlička gorčica, 5 vejic svežega peteršilja, 1 žlička čebeljega cvetnega prahu, 300 g BIO široki rezanic s pehtranovm kmetije Lužnik, 150 g hišne vložene rdeče pese, 1 jabolko, 5 rezin kakija oz sezonsko, ščepec hišnega čilija, 0.05 litra hišnega višnjevega likerja, 4 žlice soli, 5 rezin masla, ščepec popra, rezina limone.
Postopek priprave
1. korak

Zavremo 2 litra vode, ki jo solimo. Dodamo jušno zelenjavo. Vre naj 16 minut. Da dvignemo temperaturo vode, dodamo žličko olivnega olja, da voda živahno vre. V krop dodamo rake, ki jih 13 minut kuhamo tik pod vreliščem. Med tem časom v ponvi, na olivnem olju prepražimo slanino, ki ji dodamo, česen, gorčico, kokosovo maslo, peteršilj. V slanem kropu jušne osnove kuhamo testenine 5 minut.

2. korak

Priprava hladne omake: Hišno vloženo rdečo peso zmeljemo v multipraktiku, ji dodamo naribano domače jabolko, čili, poper in višnjev liker. Pripravimo in postrežemo z veliko ljubezni.