Nov okus Ljubljane

Tatarski biftek, jabolčna skuta s hrenom in pesin čips

Le kaj je okusnejšega kot tatarski biftek v prazničnem času?

Tatarski biftek, jabolčna skuta s hrenom in pesin čips
Avtor Žan Bukovnik
Time to make
Čas priprave 1 h 30 min
Number of people
Količina za 2 osebe
Like
Prejeti glasovi 79
Sestavine
200g govejega fileja, (osnovne sestavine za tatarski biftek), 100g skute, 1 jabolko, hren, pehtranova sol, 2 gomolja rdeče pese.
Postopek priprave
1. korak

Naredimo tatarski biftelk po klasični recepturi, pri kateri nesmemo pozabit na kreativnost.

2. korak

V 100 gramov skute umešamo naribano lupino rdeče jabolke in dodamo nariban hren po okusu začinimo s česnom in pehtranovo soljo

3. korak

Vzamemo 2 gomolja rdeče pese, jih narežemo na tanke rerzine in jih popečemo v pečici. posujemo s pehtranovo soljo.