Nov okus Ljubljane

Rdeči baron burger

Odličen, popolnoma veganski burger, sofisticiran, tako kot so kulinarični ljudje v Ljubljani. Je perfekcionist med burgerji, z domačimi, z ljubeznijo pripravljenimi sestavinami. Radi ga pojedo tudi mesojedci in so nad njim navdušeni. Bombetka je iz ekološke moke, obarvana z aktivnim ogljem, polepet iz rdeče pese, rdeče čebule, fižola in ovsenih kosmičov, prelit je z doma narejeno vegansko majonezo s pehtranom ter domačo paradižnikovo omako, v njem se bohotijo še zelena solata, rdeče zelje, svež paradižnik ter čebulni čips.

Rdeči baron burger
Avtor Katja Rožman
Time to make
Čas priprave 1 h
Number of people
Količina za 1 osebe
Like
Prejeti glasovi 1507
Sestavine
Rdeča pesa, rdeč fižol, rdeča čebula, ovseni kosmiči, spasiran paradižnik, olivno olje, sojino mleko, gorčica, sol, poper, limonin sok, kurkuma, pehtran, zelena solata, rdeče zelje, paradižnik, čebulni čips, bombetka, rožmarin
Postopek priprave
1. korak

Skuham rdečo peso, ki jo naribam, dodam skuhan rdeč fižol, na drobno narezano čebulo in ovsene kosmiče. Vse skupaj zmešam z rokami in oblikujem polet. Za vegansko majonezo zmešam olivno olje v pravem razmerju s sojinim mlekom, dodam sol, gorčico, kurkumo in pehtran. Spasiran paradižnik stresem na popraženo čebulo, začinim in reduciram. Sladi sestavljanje burgerja.