Nov okus Ljubljane

Pita za lačne

To je ravno kar potrebuješ: perfektno testo in okusen nadev. Zdravo brez glutensko testo in zdrav visoko beljakovinski nadev s pirejem iz kakija in sladkega krompirja.

Pita za lačne
Avtor Doroteja Žitnik
Time to make
Čas priprave 1 h 30 min
Number of people
Količina za 2 osebe
Like
Prejeti glasovi 1
Sestavine
- 1 majhen sladki krompir - 1 kaki - ščepec črnega popra - ščepec muškatnega oreščka - 70 g ajdove moke - 40 g stopljenega kokosovega olja + za pečenje - 30 ml mrzle vode - 2 piščančji krači brez kosti - 1 majhno jabolko - 55 g skute - 1 žlica kuhane ajde - 1 majhna kuhana rdeča pesa, narezana na tanke rezine
Postopek priprave
1. korak

Segrej pečico na 200 ˚C. Nareži sladki krompir na majhne koščke, začini s črnim poprom, muškatnim oreškom in nekaj kokosovega olja. Peči 20 minut, nato vzemi iz pečice in ohladi. Nareži piščančje krače in jabolko na majhne koščke, začini s poprom, stopi v ponvi nekaj kokosovega olja in peči, dokler piščanec ni zlato rjave barve. Piščanca in jabolko daj v posodo, dodaj skuto in zmešaj. Postavi na stran. Zmešaj moko in kokosovo olje z blenderjem ali vilico. Dodaj vodo in zmešaj dokler ne dobiš testa. Razvaljaj v dva majhna kroga velika kot posodica za soufflé, položi testo preko, potisni na dno in preluknjaj z vilico. Shrani testo, ki ostane. Nadevaj z skutnim nadevom in posipaj z ribanim preostalim testom. Peči 20 minut.

2. korak

Medtem naredi pire iz pečenega sladkega krompirja in kakija, ter peči kuhano ajdo na kokosovem olju par sekund, da dobiš ajdovo pokovko. Ko je pita pečena, namaži na krožnik pire, gor položi pito, posipaj z ajdovo pokovko in dekoriraj z zvitimi rezinami rdeče pese. Pribor v roke in začni!