Nov okus Ljubljane

Spanheimova prsa

Polnjena piščančja prsa v bučni skorjici dajo okus res nekaj domačega, polnega mešanih okusov sladkobe ajdove kaše, katero je koroški vojvoda Spanheim prinesel s sabo na ljublkanski grad, kjer je vladal.Oboževal je kombinacijo piščanca in prs, z malo domišlije sem prišla do te nove kombinacije, ki Vas ne bo razočarala.

Spanheimova prsa
Avtor Helena Gorenjak
Time to make
Čas priprave 45 min
Number of people
Količina za 3 osebe
Like
Prejeti glasovi 77
Sestavine
1/2Piščančjih prs 2 žlici kuhane ajdove kaše 1 kuhan krompir 1 žlica skute Vložena rdeča pesa 1 rumenjak Sol, poper, timijan Drobljena bučna semena
Postopek priprave
1. korak

Krompir na drobno naribamo, dodamo rumenjak, skuto, ajdovo kašo, solimo, popramo, dodamo timijan in dobro premešamo. Iz piščančjih prsi naredimo zrezek ga na tanko potolčemo, solimo in popramo,nanj položimo rdečo peso, ki smo jo osušili v papirnatem prtičku,na peso nadevamo nadev in zrezek zavijemo v rolado. Damo počivat v hladilnik za 15 minut Rolado paniramo v mpko, jajcu in mletimi bučnimi semeni, ki smo jim dodali 2 žlici drobtin. Cvremo na 150°c do zlato rumene barve! Postrežemo z rukolo in črno redkvico z bučnim oljem.