Nov okus Ljubljane

Žametna buča

Žametna omaka iz buče, ajda z jurčki, piščančja terina

Žametna buča
Avtor Martin Saksida
Time to make
Čas priprave 2 h 30 min
Number of people
Količina za 4 osebe
Like
Prejeti glasovi 2
Sestavine
Buce,tartuf olje,parmezan,maslo,sol ,poper. Ajda, jurcki,timijan,sol,poper. Piscancja meso,jusna zelenjava,koreander,rozmarin sol,poper. Cebula.cesen,olje, drobnjak,svinjske koze.
Postopek priprave
1. korak

Na maslu do mehkega skuhamo buce. Iz kuhane buce naredimo zametna omaka ki ji dodamo tartuf olje,parmesan, sol ter poper. Ajdo skuhano in jo samo solimo. Jurcke preprazimo na cebuli in jim dodamo timijan ,drobnjak,cesen,sol ter poper. Piacanje meso dusimo do mehkega z jusno zelenjavo ter svinjski kozami. Ko je vse kuhano ocistimo piscanje meso ter dodamo zmiksane svinjske koze in zacinimo.

2. korak

Maso ki smo jo dobili od mesa damo v model in jo ohlajeno poljubno razrezemo ter jo spaniramo v panko drobtinah ter ocremo v cistem olju ter tako dobili zlato zapeceno piscancjo terino.