Nov okus Ljubljane

Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0

V času v katerem trenutno živimo imamo za pripravo zahtevnih jedi malo časa. Zato sem za Vas pripravil recept, ki je okusen, energijsko polnovreden, cenovno dostopen in hiter. Ter neka ideja, tudi kaj lahko pripravimo iz piščančjega mesa. Vsi poznamo klasiko, Stopimo iz teh okvirjev in poizkusimo nekaj drugačnega!

Moj pogled na ljubljanskega P'šanca1.0
Avtor Gregor Potočnik
Time to make
Čas priprave 2 h 15 min
Number of people
Količina za 4 osebe
Like
Prejeti glasovi 348
Sestavine
450 g Piščančjih krač 350 g Muškatne Buče ali Hokaido 200 g Ajdove kaše 30 g Kranjske klobase 100 g Kakija 2 Dcl Belega vino, suho 30 g 70% Čokolade 50 g Parmezana 3 jedilne žlice Oljčnega olja 2 Šalotki 1 srednje velika čebula 1 Paprika 3 Stroke česna 1 Jabolko 1 Limona 2 Rumena korenja Sol, poper, kardamom, svež timijan, majaron, piment, drobnjak,
Postopek priprave
1. korak

1. Buča: Muškatno bučo olupimo jo narežemo na primerno velike kose, posolimo, pokapljamo z oljčnim oljem in zavijemo v alu- folijo. Pečemo v pečici na 180 °C cca. 35- 40 minut. Odstranimo folijo in damo v multipraktik in naredimo lep kremni pire, dosolimo po potrebi. 2. Piščančje krače, solimo, popramo in jih popečemo v kozici oziroma v manjši ponvi vendar priporočam pokrovko, da se bo meso hitreje zdušilo in razpadlo. - Dodamo na manjše kocke narezano zelenjavo ( Čebulo, česen, korenje) začinimo s kardamomom, pimentom in ščepcem timijana. - zalijemo z vinom malo pokuhamo in še enkrat zalijemo z vodo oziroma z jušno osnovo. Kuhamo na zmernem ognju približno 45 min. Nato damo krače iz posode in meso ločimo od kosti. Osnovo ki je ostala v posodi jo prihranimo za omako. - V tej isti posodi prepražimo papriko in dodamo zelenjavo ki se je kuhala pri kračah pražimo da lepo postekleni. Dodamo meso, limonino lupinico in malo osnove ki smo jo pred časno precedili.

2. korak

Ajdova kaša: Na maščobi prepražimo šalotko, dodamo kašo, prelijemo z malo belega vina in začinimo (Sol, poper, Timijan) in zalijemo z dvakratno količino vode (2:1 voda kaša). Kuhamo na al'dente oziroma tako, da ni razkuhana. Dodamo na kockice narezano klobaso in jabolko. Nato kašo zaključimo s parmezanom in oljčnim oljem. Kaki: kuhamo z malo vode približno 25 min oz. toliko da zmehča. dodamo malo soli in kardamom vendar ne preveč. Omaka: Na maslu prepražimo šalotko toliko, da postekleni zalijemo z vinom (1 dcl), pokuhamo toliko da vino čisto izhlapi. nato zalijemo z osnovo v kateri se je kuhal piščanec. Zavremo in vmešamo temo 70% čokolado. In omaka je pripravljena.

3. korak

Sestavljanje krožnika: Na krožnik damo pire buče nato sledi ajdova kaša in meso. Na meso položimo kuhan kaki in prelijemo z čokoladno omako in zakonec pokapljamo z oljčnim oljem.