Piščanec v pehtranovi omaki s cvetačnim suflejem
Rdeči baron burger
Nov okus Ljubljane

Polnjena jabolka z ajdovo kašo

Odličen zato,ker ajdova kaša in jabolka raznežijo naše brbončice..

Polnjena jabolka z ajdovo kašo
Avtor Slavica Zbičajnil
Time to make
Čas priprave 1 h 20 min
Number of people
Količina za 4 osebe
Like
Prejeti glasovi 12
Sestavine
4 jabolka, jogurtov lonček ajdove kaše, 500 ml vode, 1 jajce, 1žlica sladkorja, 15 dag skute, 2dag masla, 1žlička cimeta, 1 vanili sladkor. Za dekoracijo mleti orehi, sladkor v prahu in vejica melise.html:
Postopek priprave
1. korak

V vodi skuhamo ajdovo kašo 15 do20minut.Odcedimo odvečno vodo in k kaši dodamo sladkor, maslo, cimet in vanili sladkor.Zmešamo in pustimo, da se ohladi.Nato dodamo skuto in jajce spet premešamo.Jaabolka izdolbemo in napolnimo z pripravljeno ajdovo kašo. Po vrhu jabolk damo malo masla in malo sladkorja. Pečemo pri 180% 20 do 30 minut. Nato lepo dekoriramo.