Nov okus Ljubljane

Bučna juha z raviolom

Jed je preprosta in jo lahko tudi nadgradimo. Sestavine lahko pridelamo doma ali pa jih kupimo od lokalnih pridelovalcev. V receptu sem si izbral ajdovo kašo, ki je najstarejše slovensko žito in ostale sestavine, ki so znane za Slovenijo.

Bučna juha z raviolom
Avtor Boštjan Volk
Time to make
Čas priprave 1 h
Number of people
Količina za 2 osebe
Like
Prejeti glasovi 7
Sestavine
- 200g buče - 40g čebule _ 2dl jušne osnove - 1dl alpske smetane - 0,5 dl jabolčnega kisa - olivno olje - bučno olje - 40g ajdove kaše - 40g jabolk - 5g medu - 20g skute - 20g moke - sol - poper
Postopek priprave
1. korak

Nadev za raviole: ajdovo kašo skuhamo v slani vodi in precedimo. Prepražimo jabolka in ajdovo kašo, ter dodamo med. Pustimo, da se ohladi.

2. korak

Testo za raviole: moko, skuto in sol pregnetemo, da dobimo testo.

3. korak

Testo razvaljamo in oblikujemo v kvadrat na sredino damo nadev. Nato pa oblikujemo raviol v obliki piramide. Raviol spečemo v prej segretemu olju na 170°C toliko, da porjavi.

4. korak

Čebulo nasekljamo in prepražimo na olivnem olju, dodamo buče narezane na manjše kose. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, da se buča zmehča. Vse skupaj damo v thermomix (lahko tudi kakršen koli mixer) in pustimo miksati 5 minut, da dobimo lepo kremno juho. Juho damo čez cedilo. Začinimo, dodamo smetano in kis. Po juhi pokapamo tudi bučno olje.