Nov okus Ljubljane

Jesenska bučna juha

Jesenska bučna juha, skutin žličnik s piščancem ocvrt v kokosovem maslu, krema kolerabe z jabolkom granny smith, prah rdeče pese, mikro grah.

Jesenska bučna juha
Avtor Žan Bukovnik B’s Food
Time to make
Čas priprave 1 h
Number of people
Količina za 1 osebe
Like
Prejeti glasovi 11
Sestavine
1 Hokaido buča srednje velikosti 1 Majhna koleraba 1 jabolko granny smith 80g masla 2 šalotki 100g skute 1 jajce 2 žlici moke 300g kokosove masti Žlička praha rdeče pese Začimbe po okusu (sol poper česen)
Postopek priprave
1. korak

Hokaido bučo narežemo na kocke in opražimo na čebuli, zalijemo z vodo in kuhamo približno 20 minut. Medtem vzamemo skuto in jo zmešamo z jajcem in ostro moko, na čebuli prepražimo majhne koščke piščančjega mesa in vse skupaj zmešamo. Z žlico oblikujemo žličnike in jih ocvremo v kokosovem maslu. Vzamemo majhno kolerabo ter eno jabolko granny smith ter ju narežemo na kocke, vse skupaj kuhamo nekje 20 minut. Ko sta krema in juha kuhani, damo vsako posebej v thermomix, v katerem ju spasiramo do gladkega.

2. korak

Sproti začinimo po okusu ter v juho in kremo iz kolerabe dodamo kocko masla. Prah rdeče pese naredimo tako, da peso narežemo na kolobarje ter v dehidratorju sušimo cca 15 ur na 70 stopinj celzija. Ko je pesa suha, jo zmeljemo v thermomixu in pretresemo čez sito, da dobimo gladek prah. Ko serviramo, postavimo na krožnik dva žličnika, kremo iz kolerabe in jabolka ter prah rdeče pese. Za piko na i dodamo še romantični mikro grah in juho pred gostom polijemo okoli otočka, ki smo ga naredili na krožniku. Dober tek!