Lublanski cmok cmok
Rdeči baron burger
Nov okus Ljubljane

Mavrični štruk'ljc v piščančji kopeli z bučo

Jesensko obarvan štrukelj, ki je narejen doma. Bolj kreativen, okusen in zdrav kot tisti iz trgovine. Bolj domače ne gre!

Mavrični štruk'ljc v piščančji kopeli z bučo
Avtor Smokey Team
Time to make
Čas priprave 2 h
Number of people
Količina za 4 osebe
Like
Prejeti glasovi 38
Sestavine
Omaka - 1 manjša hokaido buča - 0,5 l piščančje jušne osnove - 1 dl suhega belega vina - sol - poper - žlička 100% bučnega olja - žlička masla - pol čebule - timijan Štruklji - 400 g moke - 1 pesa manjša - 4 pišč. krače - 150 g skute - žlica kisle smetane - 2 jajci - 1,5 dl vode - pol žličke soli - 2 žlici olivnega olja - ščepec pehtrana
Postopek priprave
1. korak

Testo: Skuhamo peso do mehkega in jo ohladimo. Narežemo na manjše koščke. V multipraktik damo moko in peso in sekljamo, da se pesa razgradi, moka pa obarva. Vmes dodamo sol. Če imamo manjši multipraktik, razdelimo na več delov. Na podlago posujemo obarvano moko, jajce razžvrkljamo, jo dodamo k moki in mešamo. Dodajamo vodo in zgnetemo v testo. Testo naj počiva vsaj pol ure na sobni temperaturi.

2. korak

Nadev: Segrejemo pečico na 180 stopinj celzija. Bučo narežemo na koščke, dodamo olivno olje, sol in timijan ter pečemo pol ure. Ohladimo in odstranimo olupek. Razkoščičimo piščančje krače in narežemo meso na manjše trakove. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo piščančje meso, sol in poper ter prepražimo. Ohladimo. V multipraktik damo meso, skuto, pehtran, 1 jajce ter tretjino pečene buče. Zmešamo do nežnega. Dodamo kislo smetano in vmešamo.

3. korak

Štruklji: Testo razvaljamo na nekaj milimetrov debelo, premažemo z nadevom in zvijemo v štrukelj. Zavijemo v alu folijo ter kuhamo 25 minut v rahlo osoljeni vodi. Voda naj rahlo vre.

4. korak

Omaka: V ponvi stopimo maslo, prepražimo čebulo. Dodamo preostalo bučo (2/3) in pražimo 2 minuti. Dodamo jušno osnovo. Ko zavre, kuhamo 5 minut, pretlačimo z vilico, dodamo vino in kuhamo, da se omaka zgosti. Da ne bo koščkov lahko s paličnim mešalnikom pretlačimo do finega.

5. korak

Serviranje: Serviramo tako, da v globok krožnik damo kos štruklja, vlijemo omako okoli njega in pokapljamo omako z bučnim oljem. Dober tek!