Nov okus Ljubljane

Piščančje kroglice v jesenski pomaki

Kako lahko hitro pripraviš klasično jed malo drugače in impresioniraš svoje goste? Pripraviš jim naše piščančje kroglice z jesensko pomako.

Piščančje kroglice v jesenski pomaki
Avtor Smokey Team
Time to make
Čas priprave 1 h
Number of people
Količina za 4 osebe
Like
Prejeti glasovi 6
Sestavine
Piščančje kroglice 500 g mletih piščančjih krač 1 žlica moke 1 žlička soli ščepec popra 1/2 žličke drobtin Sestavine za paniranje 3 žlice drobtin 1 jajce + 1 ščep soli 2 žlici moke+1 žlica mletih mandljev 1/2 žličke origana 1/2 žličke bazilike 1/2 žličke čebule v prahu 1/2 žličke paprike v prahu Jesenska pomaka 2 mini stroka česna 1/2 srednje velike čebule 1 žlica olivnega olja 470 g maslene buče 1 jabolko carjevič 150 g demerara ali rjavega sladkorja sok 2 manjših limon 1 dober ščepec soli 1/4 žličke cimeta 1 majhen ščepec čilijevih kosmičev 1 cm ingverja 1 ščep gorčičnih semen 1/3 žličke alkoholnega kisa
Postopek priprave
1. korak

Priprava jesenske pomake Bučo narežemo na manjše krhlje, prelijemo z oljem, solimo in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj celzija približno pol ure. V ponev vlijemo olje, na katerem do zlato rumene barve prepražimo čebulo. Posolimo, dodamo sesekljan česen in čili ter pražimo še slabo minutko. Nato dodamo bučo, narezana jabolka, ingver, sladkor, sok limone in cimet ter kuhamo nekaj minut. Dodamo še kis in gorčična semena, vse skupaj kuhamo še približno 15 minut. Ko je gotovo, s paličnim mešalnikom na grobo sesekljamo pomako.

2. korak

Priprava piščančjih kroglic: Krače razkoščičimo in narežemo na majhne koščke ali zmeljemo na grobo. Zmešamo meso, drobtine, sol, poper in moko v manjše kroglice. V posebni posodici zmešamo drobtine, mlete mandlje, origano, baziliko, čebulo in papriko v prahu. V drugi posodi razžvrkljamo jajce s ščepom soli. V tretji pa pripravimo moko. Kroglice paniramo najprej v moki, nato v jajci, nazadnje pa v mešanici z drobtinami. Olje segrejemo na 180 stopinj ter kroglice cvremo do zlato rjave barve. Okoli 4 minute, odvisno od velikosti kroglic.